IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi залива пазара на електромобили

Компанията ще пусне 20 нови модела на ток за 7 години

Audi залива пазара на електромобили

През следващите 7 години компанията Audi ще пусне на пазара 20 нови електтромобила. Идеята е в края на този срок производителят от Инголщад да продава по 800 000 коли на ток годишно, като в тази бройка влизат и хибридите със зареждане от електропреносната мрежа.

Audi залива пазара на електромобили

Тези цифри са включени в обновената стратегия за развитие на компапията, която се казва Audi.Vorsprung.2025. Сред бъдещите новини на марката да електрическият всъдеход e-tron (на снимката горе), който ще се появи първи на пазара. Това ще стане още през лятото на тази година.

След него – през 2019 г., ще излезе крос-купето e-tron Sportbacк, а година по-късно на бял свят ще се появи и суперколата e-tron GT, което е разработено от подразделението Audi Sport.

В електрификация на моделната гама, както и в разработката на автономни системи за управление и нови цифрови технологии, компанията ще инвестира близо 40 млрд евро. Планът на производителя е през 2025 г. всички нови технологии да носят операционна печалба от 1 млрд. евро на година.

Първият безпилотен модел на Audi ще дебютира през 2021 г., като той ще бъде изграден на базата на концептуалния модел Atcon (на втората снимка). Превозното средство се позиционира като градски „шатъл”, като първоначано ще бъде пробван на тестовия полигон на компанията, а после ще излезе в серия.

Audi залива пазара на електромобили

Едновременно с увеличаване на броя на електрическите модели, Audi ще развива и нфраструктурата. От компания обещават, че Audi e-tron ще стане първият сериен автомобил, който ще може да се зарежда от станции с мощност до 150 кВт. Така електрическият кросоувър ще бъде напълно готов за дълго пътуване за по-малко от 30 минути. Според новия стандарт WLTP, пробегът на модела е 400 км.

Освен това Audi съвместно с Porsche разработва платфома за електромобили от среден и пълноразмерен клас, а също така и от луксозния сегмент. Компанията също така работи и върху програмата за развитие на мрежата от зарядни станции Ionity, където си партнира с BMW, Daimler и Ford.

Снимки: Audi

Тагове: audi
0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Заглавие от Ауди форума: Ауди А8 2,5 дизел: "Аз ремонтирам душегуб". Много са добри. А на автомеханиците са любимци.
  • #12
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пък електричките на Ауди щели да имат филтър за твърди частици /сажди/ :)))
  • #11
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Кучетата (***) си лаят, а AUDI пак са си най-добрите в Европа.
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    хаха ( преди 5 години )
    Еаси наводнените мозъци..Дошко и клонингите клакьори.*** скапан...и Тслътъ наводнява...с Х3 а ..направо се прескачат из улиците а до всеки дюкян зарядна супер незнам си ква станция.Егати смеха сте.
  • #9
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ел автомобил според фолксваген: Двигателят е дизелов, но на дисплея ви пише, че карате електрическа кола.
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тия глупости с наводняването, ги слушаме откакто избухна скандала с газовете. Класически номер на политиците за замазване на очички. Първо щяха да са 40 ел модела. След това целия концерн щеше да минава на ел коли., па не знам си какви още глупости. Дотук, вече трета-четвърта година нула. Пълна нула.
  • #7
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ауди наводнява единствено сервизите.
  • #6
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    направо до час-два излиза емръшляка на мяуди *** и мизерниците фалирали ***.платили 5 леа на мяутокомедията и ше им бичим евалата по цял ден - ай сиктир!
  • #5
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    До месец два три година 2 3 до десетилетие 5 6.Такива ми ти немски лъжи от тия полухора!
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Жоро ( преди 5 години )
    до драскачите отдолуНе само Ауди а и много други марки си правят сметката че драскачи като вас нова кола няма да си купят а камо ли електричка или хибрид и затова производството им все се отлага и предлагат това което се търси