IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ЕС забранява основното оборудване на новите коли

Голям брой системи за безопасност стават задължителни от 2021 г.

ЕС забранява основното оборудване на новите коли

Повечето системи, които сега се предлагат като опция или за по-високите нива на оборудване при новите автомобили в Европа, ще станат задължителни от 2021 г. Това съобщава британското издание Auto Express.

ЕС забранява основното оборудване на новите коли

Новото правило предстои да бъде одобрено от Европейската комисия, като чиновниците са готови със списък от системи, с които трябва да бъде оборудван всеки нов автомобил, слизащ от конвейра. Сред тях са система за автоматично спиране, камера за заден ход (или парктроник), система за разпознаване на умората у водача, а също така и подобрени предпазни колани и повишена защита при страничен удар.

Освен това, в ЕК замислят след 3 години в автомобилите да бъде вграден задължителен алкотестер, който проверява състоянието на шофьора, а също така и регистратор на повредите. Предвижда се още система за защита на пешеходците и велосипедистите при удар, а също така и функция за оставане в платното и предупреждение за превишение на скоростта.

Предполага се, че новите изисквания ще засегнат като леките коли, така и камионите. Според евопейските чионици, въвеждането на новите мерки ще спасява от смърт по 7300 души на година за периода 2020-2030 г., както и по 38 900 случая на тежки наранявания годишно.

Засега няма официална реакция от производителите. Приемането на новите стандарти обаче със сигурност няма да се хареса на част от клиентите, тъй като то ще доведе до повишаване на цената на автомобилите.

Снимка: Auto.Mail
 

0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    сега ( преди 5 години )
    Явно повечето говорите наизуст и идея си нямате от повечето екстри. Никой не казва че трябва автомобила да е автомомени . да решава вместо вас, но парктроник има на 15-16годишни коли. Камерата е елемтарно след като във всеки телефон я има, а това да спира сама колата при изкачане на човек пред или зад колата си е полезно като наистина работи в критични ситуации.Това за умората не е кой знае каква екстра. Заради тарикатите бих сложил задължителен актив круиз контрол и камера за записване отпред
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    pena ( преди 5 години )
    "в автомобилите да бъде вграден задължителен алкотестер"WTF?
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Направо да направят задължително всички коли да са с всички екстри и да се предлагат само крещящи цветове за да се забелязват отдалече което ще намали също % инциденти.
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    долудо 3ти анонимен ( преди 5 години )
    не е ясно колко си разумен и можеш да караш - очевидно е само че имаш високо самочувствие и се надценяваш, както и че нямаш познания за автомобилни технологии. защото твоите очи може да нямат видимост в мъгла но има технологии, които имат
  • #9
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Що за click-bait заглавие, кое "основно" оборудване ЗАБРАНЯВА ЕС????
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Според мен тия мерки даже може да подомогнат и раждаемоста, толкова са ефективни, че ще спрат смъртността, и ще почнат даже да се раждат повече маймуни в Европата ... което ще доведе до пренаселване, болести, зарази ... чума .. и накрая пак масова смърт ...
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    в някои държави и сега те следят в новите регистрационни табели на автомобилите има интегрирани чипове скорост маршрут в реално време няма измъкване само искам да разбера тия момчета и момичета които разработват тия системи наясно ли са че сами си режат клона на който седят това са последните дни на свободното придвижване новия световен ред ще е на вратата от 2020
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Значи аз съм разумно същество и имам шофьорска книжка. Знам кога трябва да спра и кога да сменя лентата за движение, защо ми е компютър да преценява? Но в същото време, когато нямам добра видимост и мога да блъсна пешеходец или животно на пътя нощем-там няма кой да ми помогне! Единственото добро предложение от тези горе е стандартно всеки автомобил да има камера за заден ход, за да може да не блъснеш случайно някое дете, колче и т.н.
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пълните тъпотии ОТНОВО се мислят и обсъждат. Значи вместо да сложим като стандартни неща, които наистина могат да нямалят катастрофите и произшествията като система за мъртвата точка и LED/Xenon фарове, които помагат на водача, защото без тях той не вижда толкова добре какво предлагат еврогейовете-системи, които не да помагат да водача, а да го заместят!!!
  • #4
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Neo ( преди 5 години )
    Съветвам те да спреш с филмите за малко, просто си почини и се наслаждавай на уикенда.