Вход   Регистрация

Шофьор на 100 години катастрофира в Рига

Шофьор на 100 години катастрофира в Рига
 

Във Франция 86-годишна жена бе засечена да кара със 160 км/ч

Два любопитни инцидента се разиграха в различни европейски държави в последните няколко дни. В столицата на Латвия – Рига, шофьор на Mazda се блъсна в Mercedes-Benz, а във френския департамент Гарона бе засечена жена да управлява колата си със скорост от 160 км/ч.

Шофьор на 100 години катастрофира в Рига

Случките вероятно нямаше да предизвикат внимание, ако не беше възрастта на шофьорите. Латвийският водач е на 100 години, като дори не е разбрал, че е ударил по време на маневра другия автомобил. Мъжът дори си е тръгнал от мястото на катастрофата, но пристигналите полицаи са го задържали малко по-късно.

При проверката на документите се е оказало, че водачът има валидно свидетелство за управление, въпреки преклонната си възраст. От местната автомобилна инспекция все още не е решили какво да бъде наказанието на водача за инцидента.

В същото време радар на френско шосе фиксира автомобил Renault, който преминава със 160 км/ч на участък, в който позволената скорост е 80 км/ч. Колата е спряна от полицейски патрул, а на въпроса „Закъде бърза?”, водачката отговаря, че не бърза за никъде, а просто се прибира у дома в близкия град Айме.

Шофьорката се оказва на 85 години, като обяснява прегрешението си със „специалния стил на шофиране”, който има. Полицаите са написали глоба на французойката и са и отнели книжката. За колко време, ще реши съдът, тъй като при проверка се оказва, че възрастната дама има още няколко подобни прегрешения в досието си.

Снимка: vp.gov.lv

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 3 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Медицинско за шоф.книжка се минава на всеки 10г. Как е минал медицинските тестове на 100г.? Вероятно едва пристъпва и вижда.
Отговори
 
+1
 

Положителни: 1  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Що да не кара жената има хлапета които като вдигнат 120 и опикават седалката
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 2  Отрицателни: 3

от: de ( преди 5 месеца )

да идват по-бързо автономните коли и хора над 70-75 да нямат право да карат други...
Отговори
 
  0
 

Положителни: 3  Отрицателни: 3


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising