Вход   Регистрация

Дори и Rolls-Royce минава само на ток

Дори и Rolls-Royce минава само на ток
 

Шефът на компанията очаква и САЩ да забранят бензиновите и дизеловите мотори

До 2040 година очакваме да продаваме само електрически автомобили, заяви изпълнителният директор на Rolls-Royce Торстен Мюлер-Отвош в интервю за The Financial Times. В момента най-луксозният производител в света предлага единствено 12-цилиндрови бензинови двигатели, но ще се откаже от тях, за да отговори на променящите се регулации по света, подчерта Мюлер-Отвош.

Дори и Rolls-Royce минава само на ток
Торстен Мюлер-Отвош в разговор с "КОЛЕЛА" през 2016

2040 е годината, в която правителствата на Великобритания и Франция планират да въведат пълна забрана на двигателите с вътрешно горене. Според шефа на Rolls-Roycе подобна мярка скоро ще въведат и други ключови пазари, като Съединените щати или държавите от Близкия изток.

"Ако погледнете към Саудитска Арабия, Дубай, Абу Даби, те всички се ориентират към алтернативна енергия", обяснява Мюлер-Отвош. "Електрификацията ще се случи и в останалите страни, рано или късно. Ние определено ще предлагаме нашите 12-цилиндрови мотори толкова дълго, колкото е законово възможно".

Rolls-Royce възнамерява да представи първия си електрически модел в близките няколко години, но подмяната на бензиновите V12 ще става постепенно. Главният изпълнителен директор на компанията не крие, че този преход е подтикван повече от "законови изисквания", отколкото от екологични съображения. "Нашите автомобили не се използват прекомерно, никой не ги кара на огромни разстояния, така че средният им преход е по-нисък от този на един обикновен автомобил... Но въпреки това електрификацията е бъдещето, точка. Трябва да се подготвим за това".

Дори и Rolls-Royce минава само на ток
Концептуалният ex103 - прототип на електрически и самоуправляем Rolls за бъдещето

Електрическото задвижване би паснало идеално на марката, каза Торстен Мюлер-Отвош още преди две години в специално интервю за "КОЛЕЛА" по Bulgaria ON AIR. "Електрическото задвижване е тихо, мощно и с много въртящ момент. Минус за момента е само ограниченият капацитет на батериите", каза тогава главният изпълнителен директор. "Когато технологията на батериите напредне - след 5-10 години - ми се струва много вероятно да предложим изцяло електрически Phantom например".

Цялото интервю на шефа на Rolls-Royce за "КОЛЕЛА" можете да гледате тук:

 

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 6 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 6 месеца )

цялата история с електрическите автомобили е да се ограничи масовото потребление на мпс и контролиране на движението на независими автомобили по пътищата както и освободното придвижване на хората и който не слуша му спират тока и си стои в къщи
Отговори
 
+1
 

Положителни: 4  Отрицателни: 3

от: пълен цинизъм ( преди 6 месеца )

са изказвания от този тип..Кога видим САЩ да забранят горивата ела да се обадиш. А за пенсии ше има да зепате в небето..освен гориво за сульо и пульо горивата носят огромни бюджетни приходи.Синята зона е бонус сега..ак оси представим че в СФ има толкова електрички колкото места синьо...дали ще е безплатно.? Утопия връз цинизъм...Пенооооо нашия задник да целуваш..че ние наливаме сега бензин и дизел, и нашите пари отиват за твойта пенсия, голотор смотан.Ако искаш иди да поцелуваш Мъско..
Отговори
 
+2
 

Положителни: 3  Отрицателни: 1

от: ElPatron ( преди 6 месеца )

BMW все пак пусна първата серия електромобили в годината, в която Илон Мъск още носеше памперси. Просто хората не искат да баламосват клиентите и инвеститорите си, и затова изчакват технологията и особено батериите да стигнат ниво, при което от тях има смисъл
Отговори
 
+5
 

Положителни: 8  Отрицателни: 3

от: Анонимен ( преди 6 месеца )

И няма да има акциз върху горивата, не забравяй :) Обаче не се тревожи, държавите ще измислят как да ни вземат парите, за това единствено ги бива
Отговори
 
+7
 

Положителни: 7  Отрицателни: 0

от: .... ( преди 6 месеца )

Много ми е чудно ако всички коли са на ток и хората не плащат високи данъци за тях, не плащат зони,не се плаща за зареждане и всякакъв друг вид спестяване на пари държавите от къде ще събират пари за ремонт на пътищата и тн????
Отговори
 
+2
 

Положителни: 5  Отрицателни: 3

от: пена ( преди 6 месеца )

Покажи Коментара
Е нали тия трамваи за нищо не станаха. Ще има а целувате задника на Мъск още много време!
Отговори
 
 -5
 

Положителни: 2  Отрицателни: 7


Избери кола


Изгодни оферти
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising