IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault ще предложи още по-малък кросоувър

Новият модел ще е на базата на индийския Kwid и ще се продава в Европа

Renault ще предложи още по-малък кросоувър

Субкомпактният псевдо-кросоувър Renault Kwid набра огромна популярност на пазара в Индия, за който беше създаден. Моделът дори успя да достигне до Южна Америка, където също записа добри продажби.

Renault ще предложи още по-малък кросоувър

Клиентите харесаха малките размери, приятния дизайн и SUV-елементите (Kwid всъщност си е хечбек, но с по-голям пътен просвет), както и ниската цена. В Индия моделът се предлага само за 4 000 евро, докато в Южна Америка е по-скъп, тъй като там доходите на местното население са по-високи.

Всичко това това накара ръководството на Renault да развие модела и да предложи истински кросоувър на базата на Kwid. Неговата дължина ще бъде 4000 мм, като той ще бъде изграден на платформата CMF-A+ и ще се продава на много повече пазари, в това число и Европа, съобщава изданието Cartoq.

Автомобилът вече е получил фирмено обозначение HBC, което означава, че неговата разработка и серийно производство са утвърдени от ръководството на Renault-Nissan. В Европа новият кросоувър ще се настани под Captur (дължина 4122 мм) в гамата на френската марка.

Renault ще предложи още по-малък кросоувър

Очаква се под капака на автомобила са бъде разположен бензинов двигател с обем 1,0 литър и 3 цилиндъра, развиващ 67 к.с. и 91 Нм въртящ момент. При Renault Kwid този мотор работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна или с роботизирана трансмисия.

Новият кросоувър на французите ще се появи на пазара не по-рано от 2020 г., което вероятно ще позволи и оборудването му със система с „мек” хибрид със стартер-генератор. Тя ще позволи увеличаване на мощността и намаляване на вредните емисии.

Снимка: Cartoq

Тагове: renault kwid
0 от 500