IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързият хамбар вдигна 163 км/ч (ВИДЕО)

Чудото на техниката има тунингован турбо двигател от Audi RS4 с мощност 400 коня

Най-бързият хамбар вдигна 163 км/ч (ВИДЕО)

Британецът Кевин Никс е собственик на единствения в света хамбар, който има законно право да се движи по пътищата. Наскоро той постави нов рекорд по скорост, като вдигна 101,046 мили в час (към 163 км/ч) с това чудо на техниката на плажа в Пендайн Сандс, Западен Уелс. Така Никс счупи предишния си рекорд с хамбара, който постави на същото място през 2017 г., когато успя да ускори до 80 мили в час (129 км/ч).

Най-бързият хамбар вдигна 163 км/ч (ВИДЕО)

"Много съм щастлив, по-добре не можеше да бъде", каза 53-годишният градинар, който живее в графство Оксфордшир, Англия, пред Би Би Си. Никс похарчил за уникалния си хамбар на колела над 13 000 паунда (повече от 17 000 долара), като го оборудвал с турбодвигател, развиващ 400 коня, което надвишава мощността на много спортни автомобили.

Никс разказва, че решил да построи самоходния хамбар през 2015 . Гледал своя стар и очукан Volkswagen Passat пред дома си и си казал: "Хайде да видим, дали от това може да стане нещо изключително". За една година похарчил около 7000 долара, за да го регистрира, след което започнал да кара с него дъщеря си на училище и да ходи по магазините.

Най-бързият хамбар вдигна 163 км/ч (ВИДЕО)

"Направих всичко: построих хамбара, поставих шаси, двигател", разказва Никс, който, междудругото, живее в селцето на прочутия водещ на автомобилни предавания Джеръми Кларксон.  "После си помислих колко ми може да вдигне това чудо. Участвах в няколко състезания и общо взето ги спечелих всички. Ускорих до 80 мили в час и счупих всички рекорди, включително на Книгата на Гинес. За съжаление, веднъж блокирах двигателя и трябваше да го сменям", добавя той.



Минали две години и Никс похарчил още 10 000 долара, като оборудвал хамбара си с тунингован двигател от Audi RS4. "Цяла зима се занимавах да поставям новия двигател и окачването, сега хамбарът направо лети. Нямах представа колко бързо може да се движи, но всичко стана по-добре отколкото се надявах. При 100 мили в час се чувствах много комфортно и приятно", добавя рекордьорът.

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Я ,кой се изходи ( преди 5 години )
    :) ее има и по-хубав хамбар от Гоуфо...ей го, където са те снимали :) то линия,то аеродинамика..чудо.
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Все си мислех че гоУфф 3 е най-бързият хамбар ама...
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    в България незнам ( преди 5 години )
    ама разход исе до Минесота, да видиш кв осе търкаля из улиците,..ще останеш потресен :) Има мпс-та на който не можеш да познаеш боята каква е била..ръжда цялата..таа..
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Това тук го представят за сензация а....Да дойдат в БГ да видят какви хамбари са поне 30% от автопарка. Като капак на всичко са минали технически преглед и са законно на пътя.
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Доктор Боцков ( преди 5 години )
    Дошееее тва ти ли си мама...не стига че счупи 4 лаптопа да пишеш по форумите, ами вече тръгна и с къщата да се състезаваш с ВАГонетките.. Нямат стигане Дошееее..Хамбар Мотърс...По-добрата Доше-губка.. хаха сега и мобилна Type R версия..