IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW на практика разкри серийното купе 8-Series

Новият модел ще бъде представен преди старта на „24 часа на Льо Ман”

BMW на практика разкри серийното купе 8-Series

Компанията BMW обяви датата на премиерата на серийното купе 8-Series и на практика напълно разкри външния вид на автомобила. Той ще бъде представен на 15 юни – ден преди старта на легендарното състезание „24 часа на Льо Ман”. В него за първи път от 2011 г. ще участват коли на марката – M8 GTE.

BMW на практика разкри серийното купе 8-Series

По предварителна информация, германският производител ще покаже топ-версията на модела - M850i xDrive. Този автомобил ще бъде оборудван в напълно нов V8 двигател с мощност 530 к.с. и 750 Нм. Той се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

За подобряване на управляемостта BMW M850i xDrive е получила адаптивно спортно окачване с електронно управляеми амортисьори и активни електромеханични стабилизатори. Моделът разполага с активен диференциал, спортна изпускателна система и шаси със завиващи задни колела.

BMW на практика разкри серийното купе 8-Series

Почти едновременно с обявяването на датата на премиерата и показването на снимката, на която BMW M850i xDrive е поставено редом до състезателното M8 GTE, в Intsgram се появи и изображение на интериора на новия модел. От него става ясно, че купето ще получи цифовия панел, който засега баварците използват само за моделите i3 и i8.

Снимка: BMW, Instagram

Тагове: bmw 8-series m850i m8 gte
0 от 500