IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Плановете на Alfa Romeo: нов SUV и Giulia с 641 к.с.

Предвижда се и хибридна версия на спортния автомобил

Плановете на Alfa Romeo: нов SUV и Giulia с 641 к.с.

Италианският производител Alfa Romeo може да разшири гамата си с няколко нови версии на модела Giulia, както и с пукането на нов SUV през юни тази година.

Плановете на Alfa Romeo: нов SUV и Giulia с 641 к.с.?

Очакванията са компанията съвсем скоро официално да потвърди две нови версии на Giulia, които ще се казват GTV и Sprint. Според изданието Autocar, модификациите ще бъдат налични както с 3, така и с 5 врати. Очаква се инженерите на Alfa Romeo да поставят на тези машини система ERS, подобна на HY-KERS, използвана в суперколата LaFerrari.

Производителят разработва и нови хибридни версии на двата познати двигателя - 2.0-литровия с 276 к.с., използван само в Giulia, и 2,9-литровия с 510 к.с., поставян на Giulia Quadrifoglio и на SUV-модела Stelvio. С използването на новата технология мощността на агрегатите ще нарасне съответно до 345 к.с. и 641 к.с.

Що се отнася до предполагаемия нов SUV, от Alfa Romeo смятат, че той би бил ключов за утвърждаването на марката в САЩ. Моделът най-вероятно би бил по-голям от Stelvio, но ще бъде изграден на същата база.

Официалното обявяване на бъдещите планове на марката ще стане на 1 юни, когато коннцернът FCA организира специално събитие на пистата в Балоко. Освен по-нататъшната стратегия на Alfa Romeo, ще бъдат обявени и решенията за разширяване на гамата на Jeep, Dodge, Chrysler, Fiat, Maserati и Abarth.

Снимка: Alfa Romeo

0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До: Интересно ( преди 5 години )
    Алфите от 159/Brera насам не са по-различни като качество и изработка от мейнстрийм марките. Джулиета и Мито наскоро в UK бяха в Топ 3 на WhatCar класацията за най-надеждни автомобили. Алфите са надеждни коли от поне 11 години насам.
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Интересно ( преди 5 години )
    Алфа Ромео винаги са имали славата на капризни и не особенно надеждни коли. Поне в България е така. Иначе определено вървят добре. Щом поставят рекорди.Ако има тук някой по запознат с марката нека да потвърди или да отрече този мит.Примерно новите Алфи като качество на изработка и като надеждност дали са съпоставими със немските коли?
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Пак са повече от купуващите Алфа.
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    почти никой не купува рено! С изключение на некои бандустани ...
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Браво,похвално!
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    С други думи освен българи каращи седани 5-та ръка в Света се купуват предимно SUV.
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Теа.... ( преди 5 години )
    Че те вече знаят - за справка - Ферари FF. Като се има предвид кой работи върху Алфите в момента, няма какво да ги мислиш... ;)
  • #4
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Теа .... ( преди 5 години )
    първо да се научат като как се съчетава спортен автомат с 4Х4 задвижване! Че на задно или с ръчка ще е голем резил!!(с горното вече всички са съгласни, с изключение на некой пубер тук-там)
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Добра кола за съжаление пристига в момент когато седаните не са вече на почит!
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Най добрите. Връщат се там където винаги им е мястото.