IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R с нов рекорд за коли с предно

Японският хот-хеч записа най-добро постижение на френска писта

Honda Civic Type R с нов рекорд за коли с предно

Honda Civic Type R с пилота от световният пистов шампионат за туристически автомобили (WTCR) Естебан Герери постави нов рекорд за автомобил с предно предаване на френската писта „Маникур”. До завръщането на Франция в календара на Формула 1 през сезон 2018, състезанията от световния шампионат се провеждаха точно на трасето до Невер.

Civic Type R с нов рекорд на

Герери подобри предишното постижение на Honda на „Маникур” и дори победи по-мощния Ford Focus RS, който е със задвижване 4х4. Рекордният опит на Герери е част от предизвикателството Type R Time Attack 2018, а аржентинецът постигна време за една обиколка 2.01,5 минути, което е с 4,9 секунди по-добро от резултата на Civic Type R от предишното поколение.

Civic Type R с нов рекорд на

Новият Civic Type R вече е най-бързият автомобил с предно предаване и на Северната дъга на „Нюрбургринг”. Японският хотхеч се задвижва от 2-литров бензинов турбо мотор с 320 конски сили и 400 Нм. Моторът работи с 6-степенна механична трансмисия. Максималната му скорост е 272 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 5,7 секунди.

Civic Type R с нов рекорд на

Японската компания планира нови рекорди на някои от най-известните писти в света, като сред тях попадат „Силвърстоун”, „Спа” и „Ещорил”, като Type R ще се кара от различни пилоти на Honda, включително и бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън, който сега се състезава за марката в японския Супер GT шампионат.

Снимки: Honda

Тагове: honda honda civic type r
0 от 500