Вход   Регистрация

50 долара глоба за 10 секунди неправилно спиране

50 долара глоба за 10 секунди неправилно спиране
 

Шофьори пропищяха от новите "умни" камери в Москва

Руските шофьори вече имат нов повод да плащат солени глоби за неспазване на правилата за движение в Москва. Властите в столицата монтираха 100 "умни" камери на ключови места в града, които глобяват само за 10 сек спиране на непозволено място, съобщиха местните медии.

50 долара глоба за 10 секунди неправилно спиране в Москва

Камерите могат да се въртят и също така фиксират автомобил в нарушение на разстояние 35 м. Те предизвикаха много отрицателни емоции сред повечето шофьори в Москва, според които решението да бъдат монтирани води до некомфортни условия на пътя. Московчани се оплакват, че са 10 сек няма начин пътник да слезе от автомобила, особено ако става дума за пенсионер.

50 долара глоба за 10 секунди неправилно спиране в Москва

Засега полицията отчита, че най-много глоби са платени от таксиметрови шофьори, които качват пътници в обсега на действие на камерите. Властите обясняват, че били принудени да монтират устройствата заради нарастналия брой на московчани, които спират на забранените места "само за пет минутки". Ако на пътя няма задръстване, камерата отчита 10 сек от спирането на колата и няколко дни по-късно шофьорът получава "честитка" за 3000 рубли (почти 50 долара).

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 6 )

Напиши коментар Влез

от: до долния ( преди 6 месеца )

"Нашата "милиция" е толкова обвързана с рушветите.."„

Е да ама под другата статия дето КАТ слагат еди клко си нови камери - всеки плюе :D
на българина е трудно да се угоди.
Отговори
 
+3
 

Положителни: 4  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 6 месеца )

Нашата "милиция" е толкова обвързана с рушветите, че никога няма да сложи такива камери, защото няма да може да "пуска" срещу някой лев такива нарушители.
Иначе от поне 10-20 години го има в европа.
Отговори
 
+3
 

Положителни: 4  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 6 месеца )

българските автолюбители неутрализират камерата с кирка по цивилизованите с бурканче свинска мас за християните упаковка грес за мюсюлманите и проблема с видеозаснемането е решен
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 1  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 6 месеца )

Заради задължителните видео регистратори и качването на много от записите в нета, оставаме с впечетление, че руските улици са като дивия запад. Всъщност не е точно така. Във фирмата в която работя има не малко руснаци и те казват, че в Москва и Петербург трафика и културата на шофьорите не са по-зле от тези в София. Дори там глупостите и наглостите се правят почти изцяло от скъпи коли, както беше тук преди години. Сега всеки псевдо състезател тук смята, че трябва да е първи на светофара
Отговори
 
+1
 

Положителни: 5  Отрицателни: 4

от: de ( преди 6 месеца )

евала - неочаквано добро решение от Русия.
Имаха едни СтопХам - може да проверите в нета за тях - много добри. Но това е по-ефективно.
Отговори
 
+5
 

Положителни: 6  Отрицателни: 1

от: младен ( преди 6 месеца )

Ах дано и тука така скоро да плеснат такива. Тия "само за малко съм" пък блокирал цялата улица са точно за такива камери.
Отговори
 
+20
 

Положителни: 22  Отрицателни: 2


Избери кола


Изгодни оферти
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising