IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo: Китайските коли са по-качествени от европейските

Вицепрезидентът на шведската марка е уверен в това

Volvo: Китайските коли са по-качествени от европейските

Комунистически Китай все още има славата на „най-голямата световна фабрика”, където стандартите за качество са по-скоро пожелателни, а спазването на правото на интелектуална собственост звучи като лоша шега. Но това вече се променя, поне що се отнася до първата част на твърдението, като изказването в подкрепата на промяната е на Робин Пейдж, старши вицепрезидент на Volvo Cars, който отговаря за дизайна на шведските модели.

Volvo: Китайските коли са по-качествени от европейските

Според него, в Китай качеството на автомобилното производство превъзхожда това на утвърдените в този бранш европейски производители. Все пак, Пейдж не е безпристрастен, тъй като собственик на Volvo е китайският гигант Geely.

„Когато започнахме производство в Китай, всички се притесняваха за качеството, но бързо стана ясно, че качеството е по-добро или равно на производството в Европа – обясни Пейдж пред австралийското издание GoAuto. – Причината може би се крие в това, че в Китай се използва повече човешки труд, това се отразява добре на контрола на качеството, а и така заводите могат да реагират по-бързо и точно на промените в производствения процес. Така че ние вече не се притесняваме за качеството на китайското ни производство.”

Geely бързо прехвърли производството на Volvo в Китай, след като купи шведската марка през 2009 година. Началото беше поставено с дългата версия на предишното поколение S60, което се изнасяше за САЩ. Сега в Китай се произвежда за Европа актуалният S90, а в близко бъдеще компанията планира да произвежда там електромобили и да ги изнася в цял свят.

Volvo не е единствената компания, която залага на китайско производство за износ. Ford планира да внася от Китай в Щатите кросоувър версията на Focus, а BMW ще произвежда там електрическия iX3 за световния пазар.

Снимка: Volvo

Тагове: bmw ford volvo geely
0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    може и да си прав за седалките явно имаш нестандартно телосложение седни в бмв мерседес и седалките на волво ще ти се сторят като дървен стол на икеа
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Аморфис ( преди 5 години )
    Според преподавател в университета 1 време, от 2012-та най-качествените и скъпи стоки в света ще се правят в Китай и ще се купуват от китайски милионери. Твърдението и закъсня само с 1 година. В от 2013-та година в Китай има чудеса, просто те не стигат до нас!И Волвото не е никак лош автомобил, просто е дървен. А седалките на S90 са в пъти по-удобни от на БМВ и Мерцедес! Не знам дали сте сядали вътре, но явно не сте!
  • #7
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    да си клиент на волово при положение че съществуват ауди бмв и мерцедес значи нещо ти има
  • #6
    13 rate up comment 6 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Какво да каже на клиентите си, платили за Volvo и получили Geely. Малкият Great Wall наистина не е лоша кола, ама за 15К. За Volvo искат доста повече. А който е карал премиум коли и се качи на Volvo, веднага прави разликата. За мен Волво е Форд с малко по-луксозен салон, но е много далеч от Лексус и Инфинити например, да не говорим за Мерцедес.
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Факт!-ическия ... ( преди 5 години )
    показва всички признаци на фрустрация от прекомерна употреба на рено.
  • #4
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    По последни данни Ламборгини са продали повече коли в България от Уоулл Греит а за Дачия няма смисъл да говоря първи са по продажби в България.Толкова за дръпнатите да го ту.а на всички дръпнати ***!
  • #3
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Грейт уолл е класи под мароканска Дачия вие ми говорите за съревнование с големите.Смех пълен!Китай си е една ко.на в която никой не иска затова и Европа е пълна с китайци.Общо взето тъ.и комунисти!
  • #2
    15 rate up comment 16 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    Преди колко години ви го казах разбирачи?
  • #1
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    А добър ден. грейт уол волекс е перфектна малка колица - без претенции обаче с всичко необходимо.