IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето ги куриерските бусове на бъдещето

Тези машини като от анимация на Pixar ще разнасят пратките на UPS от тази есен

Ето ги куриерските бусове на бъдещето

Компанията UPS, един от глобалните лидери в областта на куриерските услуги, представи новата си флотилия специално разработени електрически бусове. Произвеждани по поръчка от фирмата Arrival, те се движат само на ток и имат пробег с едно зареждане до 240 км. Дизайнът им вече предизвика възторжени отзиви във Великобритания, където те ще се появят по пътищата още тази есен. Повечето коментатори отбелязват, че новите бусчета изглеждат като нещо от анимация на Pixar.

Ето ги куриерските бусове на бъдещето

Властите в градове като Лондон и Париж вече обявиха, че планират пълна забрана на двигателите с вътрешно горене (съответно от 2040 и 2030 година). Освен това новите ванове на UPS имат и други предимства - като например много високи нива на свързаност, които ще позволят на мениджърите и диспечерите на компанията да имат пълен контрол върху всяка доставка.

В България някои куриерски компании започнаха да залагат на електромобили още преди две-три години. Те настояват, че по-високата цена на машините бързо се изплаща с по-ниските им разходи за поддръжка и особено със спестените такси за паркиране в синя и зелена зона в София.
 

Тагове: arrival ups
0 от 500