IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW изтегля още 312 000 автомобила, този път във Великобритания

Акцията засяга автомобили от 1 Series, 3 Series, Z4 и X1

BMW изтегля още 312 000 автомобила, този път във Великобритания

Германският производител BMW обяви изтеглянето на 312 000 автомобила във Великобритания. Причина за акцията се оказва проблем с дизеловите и бензинови двигатели при автомобили от 1-Series, 3-Series, Z4 и X1.

BMW изтегля още 312 000 автомобила, този път във Великобритания

Оказва се, че е възможно неочаквано угасване на двигателя, причинено от положителния изход на акумулатора при автомобили от конкретните модели, произведени между март 2007 и август 2011 г. Германският производител увери, че ще се свърже с всички потенциално засегнати собственици през следващите три седмици.

Според Агенцията за стандартизация на превозните средства на Обединеното кралство досега се регистрирани 19 случая с този проблем. От BMW уверяват, че проблема за всеки засегнат автомобил ще бъде решен „за по-малко от два часа, като това ще е напълно безплатно“.

Компанията от Мюнхен съобщи за същия проблем още през 2017 г., когато бяха засегнати около 36 410 бензинови двигателя, като бройката е нараснала поради опасения, че проблемът е наличен при повече от обявените преди автомобили.

Снимка: BMW

Тагове: bmw z4 1 series 3 series x1
0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Като се замислиш ... ( преди 5 години )
    рено, което от поне 10- 15 години винаги заема последните места по надеждност и качество навсякъде по света, НИКОГА не е правило сервизни акции! Защо ли - защото от управляващата там адвокатска кантора предпочитат да хвърлят пари в дела срещу ощетените собственици, вместо за технически подобрения!Така се изпират повечко държавни пари ...
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Факт!-ически ... ( преди 5 години )
    очаквано "мнение" на увредения от рено!
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Нищо неочаквано немски кло.ети