IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Забраниха телевизионна реклама на BMW (ВИДЕО)

Причината са кадри с опасно шофиране

Забраниха телевизионна реклама на BMW (ВИДЕО)

Организацията, отговаряща за стандарта на рекламите във Великобритания - ASA (Advertising Standards Authority), забрани излъчването в страната на рекламния клип "Get Out There"  на германската автомобилна компания BMW. Причината са кадри с опасно шофиране. Видеото с продължителност 1 минута показва как автомобили на бранда със системата xDrive се движат по мокра настилка, кал и сняг.

Великобритания забрани рекламен клип на BMW (ВИДЕО)

В становището на ASA се посочва, че много от кадрите в клипа са заснети на такива места, които, всъщност, не се различават от тези, където потребители, видели видеото, могат да отидат със своите автомобили. Освен това организацията подчертава, че клипът показва възможността системата XDrive да извършва бързо, опасно и безотговорно шофиране, представено като начин за получаване на удоволствие.



От пресцентъра на местното представителство на BMW обясниха, че с малката загуба на сцепление на пътя компанията се е стремила да представи техническите параметри на системата xDrive. Баварците посочват също така, че автомобилите в клипа са били управлявани по безопасен начин и с пълна отговорност.

Снимки и видео: BMW

Тагове: bmw
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    кажи за рекламата какво опасно видя точка
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не знам какво пише, ама няма запетайки, няма точки - направо си е предизвикателство да му четеш глупостите. Xaxaxaxa
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Аморфис ( преди 5 години )
    Последният анонимен направо разцепи, изкърти, издъни... абе няма такава дума в речника!Мойто момче, какви глупости пишеш?Едната кола в пустинята - и да се обърне, няма даже в какво да се удари.Втората кола кара в калта в гората. Ако се завърти - ще се удари в дървото. Не вярвам в калта да карам със 120 км/ч.Седмицата караше извън града. Там е много опасно с над 60 км/ч, да знаете!!Дано да имаш сериозна причина да напишеш толкова супер-хипер-невероятно глупав коментар!
  • #4
    0 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    е заради такива шАфьори като по долу пишещите е и войната на пътищата не могат да карат но се качили в автомобил и създават птп после всички страдаме камери на пътя глоби конфискация лишаване от свобода публичен разтрел като не можете да карате стойте си пред плейстейшъна и се радвайте на живота или си вземете волво и мислете за онази с косатапълно е с пенсионери на пътя Volvo Halloween 2016 commercial ABC of Death: http://youtu.be/avpNpB1xChw
  • #3
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Величко Мотичко ( преди 5 години )
    тоя свят тръгна на майната си..цинизъм и безочие отвсякъде...войните разрешени, ама реклама с превъртане на гуми забранена...Няма какво да се коментира тук ,темата отива в политиката.
  • #2
    28 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аз не видях опасно шофиране - може би начина на заснемане на клипа съдава динамичност , която е измамна.
  • #1
    23 rate up comment 6 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Всъщност е добра идея джигитското каране да не се представя като "готино" по телевизора и в рекламите. Пълно е с маймуни, които нямат собствен мозък и изграждат целия си светоглед само от филми и реклами...