IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикапите могат да скачат (ВИДЕО)

Вижте тези пистови състезания с много екшън във въздуха и в завоите

Пикапите могат да скачат (ВИДЕО)

Супер пикапите, които радват австралийските и американските фенове са състезателни коли, които абсолютно незаслужено са неизвестни извън тези страни, а определено има какво да покажат.

Пикапите могат да скачат

Състезанията с тези чудовищни машини се част от подгряващите серии на австралийския пистов шампионат V8 Суперкарс, само дето на правите има и рампи, които осигуряват и зрелищни скокове...

За създател на Супер пикапите и този формат състезания се приема звездата от НАСКАР Роби Гордън, който през 2013 година показа първите такива прототипи и дори се пробва с такъв в рали „Дакар”, като преди това стартира и в американските офроуд надпревари.

В началото Супер пикапите се борят за слава на макадамови трасета, след което стъпват и на асфалтовите писти и славата им бързо се увеличава. През 2018 освен в Австралия, състезания с тях се организират и на трасета, които приемат стартове от американския IndyCar, включително и на овалите.

Пикапите могат да скачат

Формулата, по която са създадени тези машини е гениално проста – пространствена тръбна рама, „каросерия” от фибростъкло, V8 двигател от GM с мощност около 600 конски сили и тегло 1315 килограма. С други думи, тези чудовища са по-леки и по-динамични от един Ford Focus RS със задвижване 4х4.

Пикапите могат да скачат

В състезанията се използват идентични машини, но отборите имат право на различни настройки – основно по пружините и окачването, височината на окачването, твърдостта на стабилизиращите щанги и ъгъла на сходимост. Което е повече от достатъчно, за да се получат интересни надпревари.

 

0 от 500