IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

САЩ забраняват продажбата на коли без камера за задно виждане

Целта на промяната в закона е да се намалят инцидентите с възрастни хора и деца

САЩ забраняват продажбата на коли без камера за задно виждане

Автомобилните производители вече ще трябва задължително да инсталират камера за задно виждане на всички свои модели за американския пазар. Това изискване влезе в новите разпоредби на закона, изготвен от министерството на транспорта на САЩ.

САЩ забраняват продажбата на коли без камера за задно виждане

Целта е да се увеличи безопасността на пешеходците. Според поправките в закона камерата трябва да визуализира изображението на дисплея на автомобила или на огледалото за обратно виждане. Нововъведението се отнася не само за леките коли, но и за товарните автомобили с тегло до 4,5 тона.

В САЩ често възникват инциденти, при които автомобилите бутат по-възрастни хора или деца при движение на заден ход. Промените в закоа бяха въведени предимно за тяхната защита. Законодателите смятат, че въвеждането на задължително използване на камера за обратно може да намали значително броя на такива инциденти.

САЩ забраняват продажбата на коли без камера за задно виждане

Местните медии посочват, че много скоро в САЩ ще станат задължителни също така системите за екстремно спиране, следенето на "мъртвата точка" и др. За тяхното въвеждане настоява американският застраховатерен институт за пътна безопасност.

0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Аморфис ( преди 5 години )
    Парктроника дава сигнал, пък отзад никой. По едно време се загледах и видях някакви темета на може би първолаци, които минават зад автомобила и нямам как да видя. Ако нямах парктроник, можеше да има лека беля...А в Хамерика се карат по-високи автомобили и е абсурдно да имаш идеална видимост във всички ситуации!
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    И обикновен парктроник върши работа. Личен опит - паркирам между 2 коли и някаква тьотка решава че точно тогава и там е мястото да мине. Добре че беше паркторника. После пазете пешеходците - ами като ти се навират под гумите няма как да ги пазиш.
  • #2
    7 rate up comment 5 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    Кьоравият си е кьорав с или без камера...
  • #1
    8 rate up comment 12 rate down comment
    пародия ( преди 5 години )
    Най циничната държава налага най-циничните неща.САЩ говорят за права и мир..смех..САЩ налагат забрани за разни дрънкулки,смях..айде направо забранете всичките коли щото умират хора.Инак от вашите бомби не умират.. идiотия пълна.Тия направиха фирмите на улави с къп холдерите си,ся пък камерки..ветропоказатели,котва ,платна, кога да слагаме.Ако ще и гумен ида са като са *** ше ***.