IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пожар спря производството на Ford F-150

Не е ясно колко време ще продължи паузата в заводите в САЩ

Пожар спря производството на Ford F-150

Компанията Ford беше принудена да спре производството на пикапите F-150 в заводите си в Канзас-Сити (Мисури) и Диърборн (Мичиган). Освен това е преустановено и производството на тежките пикапи F-Series Super Duty в Луисвил (Кенкъти), а причината е пожар в завод във фабриката на един от доставчиците на компоненти – компанията Meridian Magnesium Products.

Пожар спря производството на Ford F-150

Пожарът е избухнал в завода в Итър Рапидс (Мичиган) на 2 май, като е бил последван от серия силни взривове. Наложило се е от територията на предприятието да бъдат евакуирани повече от 150 човека. Причините за инцидента все още се изясняват.

Изпълнителният вицепрезидент на Ford - Джо Хинрикс, заяви, че компанията му работи в тясно сътрудничество със своите доставчици, както и с профсъюза UAW, за да бъде намерено по-бърз изход от ситуацията.

„В момента имаме достатъчно запаси – както от пикапи, така и от други автомобили, за да не се стигне до липси на пазара. Така че клиентите ни могат да са спокойни – пожарът няма да се отрази на дилърите ни”, коментира Хинрикс.

Сроковете за възобновяването на производството обаче остават неясни. По данни на Detroit Free Press, временно без работа в Канзас-Сити остават 3600 души, а в Диърборн – още 4000. Двата завода през миналия месец са произвели съответно 29 572 и 31 482 пикапа.

Снимка: Ford

0 от 500