Вход   Регистрация

Tesla иска обезщетение от Bosch за сервизна акция

Tesla иска обезщетение от Bosch за сервизна акция
 

Германската компания била виновна за проблем при 125 000 Model S

По-рано тази година компанията Tesla  бе принудена да изтлегли в сервизите си 125 000 електтромобила Model S, при които беше открит проблем с кормилната рейка. Според американския производител, вината е на фирмата Bosch, която доставя механизмите и съответно тя трябва да поеме разходите по ремонта им.

Tesla иска обезщетение от Bosch за сервизна акция

Проблемът е в болтовете на кормилното устройство, които при студено време може да ръждасят. В Tesla обаче решиха да заменят болтовете на всички свои автомобили, а не само на тези, които се карат в районите с по-суров климат. Така в сервизите са привикани 125 000 седана Model S, произведени през периода 2016-2018 г.

Любопитното е, че за опасността от ръждясване първи обявиха собственици на електромобила в онлайн-форумите на Tesla. Едва тогава компанията на Илон Мъск реши да направи проверка на случая и съответно да организира сервизната акция, която ще стартира в края на май.

Представители на Bosch засега отказват да коментират ситуацията, но това не е първият случай, в който компанията е обвинявана от свои партньор. Производителят на автомобилни компоненти бе забъркан дори в скандала с манипулираните дизелови двигатели на Volkswagen, след като се оказа, че именно той е произвел програмното оборудване за проблемите модели.

Снимка: Tesla

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 10 )

Напиши коментар Влез

от: Факт! ( преди 5 месеца )

Нормално ти в Германия какви мислиш че работят.Емигранти поляци българи.Ако си бил в Бг университет знаеш какво е нивото на образование същият тоя с диплома от някакво измислено ТУ отива и бачка там.Ти би ли си купил кола произведена от българи не или от поляци.А ми те са там в заводите и сглобяват немските каруци и части.Аз се чудя как немските коли изобщо се движат без да се разпадат по пътищата!
Отговори
 
+3
 

Положителни: 3  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

А акцииките падат ли падат,"пари нема действайте".Отдавна не са пускали клип с някое ново тяхно произведение,което ще излезне след 4 години и ще вдига от 0-100 за под 2 секунди.Отдавна не е имало клип "тесла модел Х дърпа нещо си".Уж ютуб им беше силна страна,изоставиха я,нормално на спаднат акциите....а хората си чакат модел 3..
Отговори
 
+2
 

Положителни: 6  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

На Мъска май му е крив космоса, а?
Отговори
 
+1
 

Положителни: 7  Отрицателни: 6

от: TSLA ( преди 5 месеца )

Много ясно, че "Бошите" (за младежите тук, така са наричали швабите) ще сготвят нещата. Еко-шваби големи!
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 5  Отрицателни: 6

от: Майстор ( преди 5 месеца )

Обвинението на балонаджията е толкова ялово колкото и идеята че болтове ръжясват в студено време. Въпрос за един милион рубли...Теслите във всичките щати в които няма сняг.. и там ли ръждясват,:) В Испания вилнее една зима не е истина.. Аризона,Невада.. снег баце до покрива.Мъкааа.. трагично прости.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 11  Отрицателни: 11

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

След като искали ги съдят имало защо.
Те искат и да излязат вече на печалба, ама ...
Отговори
 
+5
 

Положителни: 8  Отрицателни: 3

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

След като искат да ги съдят, значи има защо. Виждам, че сте запознати в детайл със ситуацията и може да коментирате адекватно :D
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 9  Отрицателни: 13

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Тесла са дали спецификации за болтовете, след като са ги получили са ги тествали и приели и потвърдили,че са спрямо спецификациите. Така че могат да съдят когото си искат ама проблема не е в Бош.
Отговори
 
+6
 

Положителни: 16  Отрицателни: 10

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Ако някой си купи нож, и докато се прибира се припъни и падне върху ножа и умре, производителя на ножа ли ще е виновен ?
Как болтове на кормилни рейки при други производители не ръждясват, а само при "кадърно сглобената Тесла" ръждясват ?
Удавник за сламка се хваща нали знаете ...
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 18  Отрицателни: 19

от: Анонимен ( преди 5 месеца )

Тия немци са големи шмекери и големи майстори във измамите и пропагандата.

Няма да се изненадам ако се окаже че нарочно са продали фалшиви части на Тесла за да саботират възхода на компанията.
Отговори
 
+9
 

Положителни: 26  Отрицателни: 17


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising