IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Трета марка ще получи двигатели Volvo

Lotus постепенно ще замени сегашните мотори на Toyota с шведски агрегати

Трета марка ще получи двигатели Volvo

Компанията Lotus, която неотдавна беше закурена от китайския кноцерн Geely, постепенно ще премине на двигатели, производство на Volvo. Така това ще стане третият бранд, използващ агрегати на шведската фирма.

Трета марка ще получи двигатели Volvo

В момента технологиите на Volvo се използват от брандът Polestar, който беше част от шведската компания, но вече е отделен производител на хибриди и електромобили. Фирмата Lynk&Co, принадлежаща на Geely, също разчита на задвижващите технологии на Volvo.

Британците от Lotus също ще получат мотори, но това няма да стане веднага, а през следващите няколко години. Дотогава производителят на спортни коли ще продължи да използва двигателите на Toyota, които сега доработва и ги прави по-мощни.

Трета марка ще получи двигатели Volvo

Инженерите на Lotus ще форсират и агрегатите на Volvo. Гамата на шведите в момента се състои само от мотори с обем 1,5 и 2,0- литра. Освен това англичаните ще използват хибридните и електрическите мотори на шведите за своя първи кросоувър, който трябва да се появи след около 2-3 години.

Снимки: Lotus, Volvo
 

Тагове: volvo lotus geely
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    abc ( преди 5 години )
    А, забравих да напиша... Моторите са правят в завод в Швеция и няма нищо общо с Китай. Цялата запалителна и горивна система е на Denso. И изобщо на всички детайли на двигателя и като цяло на автомобила си пише каква марка са и къде са призведени. На всички неща пише, че са производство на известни марки от автомобилната индустрия и са произведени на различни места, но само в европейски страни. Само на едно нещо видях да пише Made in USA.
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    abc ( преди 5 години )
    Имам волво с такъв мотор, 2.0 бензин с турбо 152 коня. Няма никаква турбодупка. Да, има варианти на този мотро с много повече коне, но там има и компресор да компенсира на ниските обороти.Та на моя, на 2.0 152 коня, по принцип няма проблем толкова коне да се направят и само атмосферни. Но с турбото ефекта е поведение като на дизел. Много добре се държи като вървене. За надежност времето ще покаже, все още е нов.
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    четири точки ( преди 5 години )
    Лотус с мотор 1.8 на тойова 192 коня и съответно същия с компресор и 220 коня е симфония от 8300 оборота в минута. Трите точки който коментира долу си няма понятие какво е истински лотус и какъв throttle response притежава този мотор. Ама ок, нека истинския лотус е с 2 литра турбо мотор на волво с турбо дупка колкото празната му глава и цели 6500 оборота pure motorsport.
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    mda ( преди 5 години )
    Като чуя това "агрегат" и ми се агрегира скомината
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Яко!Пък после на Тойота моторите колко били корави... да бе, да!Сега вече ще има истински Лотус!И преди да плюете китайците - да знаете, че имат такива технологии, че Тойота ги гонят вече няколко години, не е от вчера.Електромобилът с най-голям пробег до момента е китайски на BYD. Кратко, точно и ясно - BYD. Build Your Dreams!
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до по- долните ( преди 5 години )
    Лотус е съвсем различен автомобил. Няма нищо общо с представата за спортен автомобил, каквато има в БГ. Той е нещо като картинг. Кола, която тежи по- малко от 800 кг. с перфектно разпределение на масите и задно предаване. Кола за познавачи.
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    WWW ( преди 5 години )
    Смях. Дори двигателите на Volvo се разработват от китайски инеженери, вече няма нищо Шведско в тази марка, освен името. Ще правят спортен автомобил с 1.5 литра двигател, напомпан до 200кс., с максимален пролбег от 50 000 км. и после основен ремонт и те така!
  • #1
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    с двигател еднодневка ще правят спорткар успех на печелившите