IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия подхвана и Audi за "дизелгейт"

Компанията временно спря производството на моделите A6 и A7

Германия подхвана и Audi за

Дизеловият скандал стигна и до бранда Audi, който е част от концерна Volkswagen, съобщиха германските медии. Марката е заподозряна в използването на технологии, които занижават показателите на вредните емисии на двигателите. В тази връзка властите в страната ще извършат специална проверка.

Германия подхвана и Audi за

Сайтът на германското сп. "Шпигел" информира, че под подозрение са попаднали моделите Audi A6 и A7. Във връзка с проверката германската марка спря временно производството им.

Предполага се, че автомобилите на Audi също използват софтуер, занижаващ нивата на изхвърляните в атмосферата вредни газове. Само на германския пазар може да има 33 000 автомобила, оборудвани с такава забранена технология, посочва "Шпигел". В целия свят те може да са около 60 000.

Германия подхвана и Audi за

Тази година германската полиция вече обискува офиси и един от заводите на компанията. Това стана, след като в някои модели бе открит софтуера, с който "дизелгейт" гръмна през 2015 г. в автомобилите на Volkswagen.

Снимки: Audi

Тагове: audi
0 от 500