IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бензинов Opel Astra разви 696 км/ч

Или поне така твърди фиш за глоба, издаден от белгийската полиция

Бензинов Opel Astra разви 696 км/ч

Най-обикновен Opel Astra с 1.6-литров атмосферен двигател разви 696 километра в час по улиците на малко белгийско градче до границата с Франция. Поне така смята местната полиция, която изпрати глоба за превишена скорост на собственика му.

Бензинов Opel Astra разви 696 км/ч
На никого в полицейското управление не му направило впечатление, че превишението е с 604 км/ч

Жителят на градчето Кеврен бил заснет от камера да надвишава максимално разрешените 50 км/ч. Неприятната му изненада, когато получил фиша, обаче била заменена от бурен смях, когато видял с колко е превишил. Впоследствие се оказа, че ползваният от полицията софтуер допуснал грешка при изчисляването и вместо 60.6 км/ч вписал 696 км/ч. Най-комичното е, че след това системата автоматично закръглила регистрираната скорост на 654 км/ч - това се прави в полза на шофьора заради възможни отклонения при измерването.

Текущият официално признат рекорд за скорост на сериен автомобил е притежание на шведския хиперавтомобил Koenigsegg Agera RS - 447.19 километра в час. Всъщност единствено абсолютният рекорд за скорост по суша бие "постижението" на старата Astra. Той бе установен през 1997 година от задвижвания от реактивен двигател ThrustSSC - 1227.985 километра в час.

Бензинов Opel Astra разви 696 км/ч
Въобще не ви е нужен Koenigsegg Agera. Просто си вземете стара бензинова Astra

Потърпевшият публикува рекордния фиш в Twitter и за броени часове той се превърна в интернет сензация. "Каква е ползата да си купуваш Lamborghini, щом може да вдигнеш 700 км/ч с Astra", отбеляза някой в коментарите.
 

Тагове: koenigsegg agera thrust
0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Астрата си е Астра. Който е имал - знае. Може да не развиват по 700км/ч. но са категорично едни от най-дуракоустойчивите (бензиновите, подчертавам) и с може би най-здрава ходова част при нашите условия. Неслучайно в клета България всяка 9-та кола е Опел в регистрите на КАТ. Тук пазара втора ръка не прощава.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ушев ( преди 5 години )
    И ся кво праим ?
  • #2
    2 rate up comment 5 rate down comment
    шшшш.. ( преди 5 години )
    ..май са снимали на Дошко Астро-Лексуса..вярно че е било по нанадолнище и с педалi ама..пак си е постижение за 1.7 D.
  • #1
    14 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Па сметай пернишки голф колко мое да Дигне, тея са аматьори ....