IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова катастрофа с безпилотен автомобил (ВИДЕО)

Инцидентът отново е в Аризона, но този път автономната машина няма вина

Нова катастрофа с безпилотен автомобил (ВИДЕО)

Нов сериозен инцидент с безпилотен автомобил на пътя бе регистриран в САЩ. В него участва миниван Chrysler Pacifica, който принадлежи на фирмата Waymo (дъщерна структура Google, занимаваща се със създаването на автономни превозни средства).

Нова катастрофа с безпилотен автомобил (ВИДЕО)

Този път обаче вината не е на безпилотната машина. Поне такива са сведенията от очевидци на инцидента, при който миниванът е бил ударен от друг автомобил – в случая Honda. От полицята също са на такова мнение, като съобщиха, че се издирва още една кола, която е засякла Honda-та и така е предизвикала катастрофата.

Самият инцидент, при който е пострадал леко возещият се в колата инженер-изпитател на Waymo, се е случил в град Чандлър, щата Аризона. Това е съвсем близо до друго градче – Темпе, където на 18 март автомобил на Uber, движещ се на автономен режим блъсна и уби жена, пресичаща пътя.



След тази катастрофа компанията прекрати изпитанията на безпилотни коли в САЩ, но останалите фирми, работещи по подобни проекти продължават с тестовете. А Аризона е един от малкото щати, в които те са позволени.

Снимки и видео: YouTube

Тагове: waymo
0 от 500