Вход   Регистрация

Ford комбинира автомобил и скутер на ток

Ford комбинира автомобил и скутер на ток
 

Новото превозно средство ще реши проблемите със задръстванията и паркирането

Проблемите с паркирането и трафика в големите мегаполиси стават все по-сериозни. И това кара компаниите да търсят начини за тяхното решение.

Ford комбинира автомобил и скутер на ток

Американският производител Ford също работи в тази насока и предлага необичайно решение – автомобил с вграден в него електрически скутер. С това превозно средство достигате до паркинг, разкачвате електрическия мотоциклет, мятате се на него и тръгвате към крайната точка.

Заявката за патент вече е качена на сайта на американското ведомство за марки и патенти. В нейното описание се казва, че има възможност да се разделят двете превозви средства, като мотоциклетът е фиксиран между предните и задните седалки. От скиците се вижда, че двете машини имат общ приборен панел.

Ford комбинира автомобил и скутер на ток

Засега няма яснота дали подобна симбиоза може да бъде реализирана, въпреки че изглежда любопитно. Факт е, че не всички заявки за патент след това се превръщат в реални устройства. Например, неотдавна именно Ford патентова идеята за автомобил, в който педалите и волана се предлагат като опции, като могат да се съхраняват в специални ниши и да бъдат покрити с декоративни елементи.

Снимки: Ford

Реклама  


Купи Ford

Виж всички обяви

Коментари ( 1 )

Напиши коментар Влез

от: ivo-zx ( преди 6 месеца )

Ха-ха, аз съм измислил това преди две години. Сгъваем велосипед от Декатлон за 540лв в багажника. В София и без това не можеш да караш колело нормално. Отивам с колата дето може да се кара колело, карам, прибирам го и пак на колата. Паркирал съм на Ал.Невски след това с колелото до народният Театър и пр.
Отговори
 
+5
 

Положителни: 6  Отрицателни: 1


Избери кола


Изгодни оферти
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising