IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti пуска цяла гама коли на ток до 2025 г.

За целта компанията разработи специална архитектура от ново поколение

Infiniti пуска цяла гама коли на ток до 2025 г.

Японците от Infiniti смятат да пуснат до 2025 г. цяла гама електрически автомобили, съобщи пресслужбата на производителя, цитирана от световните агенции. Освен това още догодина ще може да видим  Q Inspiration, който ще стане "отправна точка" за новата моделна гама.

Infiniti пуска цяла гама коли на ток до 2025 г.

По-рано представители на главния офис на компанията намекнаха за намеренията си за създаването на електрически автомобили, но това остана само в плановете им. Наскоро президентът на компанията спомена в интервю, че марката работи върху създаването на такава моделна гама. Сега се появи информация, че до 2025 г. Infiniti планира половината от автомобилния й парк да бъде от електрически коли.

За реализирането на такъв мащабен план е разработена специална архитектура от ново поколение, която ще позволи използването на една платформа в няколко модела. В резултат на това себестойността на производството ще намалее, а новата база ще позволи дори моделите с ДВГ да бъдат "преработени" като напълно електрически или като хибриди.

Infiniti пуска цяла гама коли на ток до 2025 г.

Експерти отбелязват, че Infiniti работи над новата моделна гама основно заради китайския пазар, който е приоритет за компанията и служи като добър източник на печалба. Работата е в това, че китайските власти затягат правилата и призовават за увеличаване на дела на електрическите автомобили.

Снимки: Infiniti

Тагове: infiniti
0 от 500