IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru фалшифицира разхода на гориво на 903 коли

Японският производител се разкая за грешката си и обеща това да не се повтаря

Subaru фалшифицира разхода на гориво на 903 коли

През декември миналата година Subaru, в сътрудничество с японската адвокатска кантора Ohno & Tsunematsu, започна вътрешно разследване, за да определи дали са били фалшифицирани данните за разхода на гориво на новите автомобили. Сега компанията публикува резултатите от разследването и призна за подмяната на данните за разхода на гориво на 903 автомобила.

Subaru фалшифицира разхода на гориво на 903 коли

Одитът бе необходим, тъй като някои служители на компанията заявиха в интервю, че по време на окончателните проверки на превозните средства "някои данни относно разхода на гориво и изхвърлянето на вредни емисии могат да бъдат променени". Разследването обхваща периода от декември 2012 г. до ноември 2017 г. Според изявленията на персонала обаче "има голяма вероятност тази манипулация на данните за горивото и емисиите да е започнала през 2002 г.", но за момента това не може да бъде потвърдено.

Както съобщава пресслужбата на компанията, ако резултатите съответстват на вътрешните стандарти за контрол на качеството, инспекторите понякога променят данните "с цел намаляване разликата в стойностите, за да избегнат въпроси от страна на шефовете на екипите за отклоненията".

Променени са показателите на 903 коли и Subaru "искрено съжалява" за грешката. Автомобилният производител обяви, че ще въведе мерки този проблем повече да не възниква и обеща, че ръководството и служителите ще работят заедно, за да "възстановят загубеното доверие и да гарантират, че това няма да се повтори".

Снимка: Subaru

Тагове: subaru
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    КАкто винаги заглавие и статия нямащи нищо общо.Типично по комедиантски...
  • #9
    8 rate up comment 0 rate down comment
    dr_kurtev ( преди 5 години )
    Едните ни лъжат с разхода бензин/дизел, другите с изминати километри и бързо заре-ждане на батериите,ама пак ще си ги купуваме !!!
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    няма добър ден ( преди 5 години )
    ..с един аршин..ама то и толкова са им продажбите 900 лигена.Няма изкрено..и ВАГ съжалява *** глобата отнесе,..айде сега дела,..и прочее..и да се спази същия процент към то оборота ..Нали е за назидание..айде моля изпъленете присъдата.Тамън да спрат да съществуват тия.Добре е когато гори плевнята на комшията да не сипваш бензин...току виж..и ти си пламнал...Демагогия,шизофрения,и прочееее гнусотии...Дошкоооо и на тебе.... :) познавачо "умен"... ама вода у река..
  • #7
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Жълти фенове на геометрични фигури или по-скоро фенове на консервени кутийки, кво е тва е? Защо така ? Обяснете ни, ние сме неуки.
  • #6
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Разкаян ( преди 5 години )
    Че всички лъжат - така е. И въпреки пристрастието ми към марката грам не се изненадвам. То няма Субару дето да не харчи като змей, което всъщност не ги прави лоши коли. Просто всеки трябва да си прави сметката. Всеки собственик ще потвърди.
  • #5
    12 rate up comment 3 rate down comment
    дизелгейт ( преди 5 години )
    ехх, как се плю по фв.. а другите чисти като сълза..
  • #4
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Стоян ( преди 5 години )
    Като знам моя форестър по каталози колко гори и в реалността колко ме набутва - имам отдавна представа колко са неверни данните по каталозите - нещо като научна фантастика, това не ми е първото субару - и предното така си харчеше , просто се примирих с този факт...
  • #3
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ех тези честни и коректни оризопроизводители.Тук има грешка, освен немците друг не може да ***, питайте каската той е наполовина японец.
  • #2
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Има ли поне един производител, който не лъже за разхода ?
  • #1
    24 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Добър ден!Само разликата е в размерите на измамата.Немците продават милиони и лъжат с милиони,японците продават 900 бройки и са излъгали за тях.