IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Знаменит водещ посочи кой модел е чудесна инвестиция за бъдещето

Според Джей Лено, първото поколение на Toyota Prius ще стане колекционерска рядкост

Знаменит водещ посочи кой модел е чудесна инвестиция за бъдещето

Според култовия тв водещ и запален колекционер на автомобили Джей Лено, първото поколение на хибрида Toyota Prius е идеална инвестиция, тъй като един ден ще се радва на интереса на колекционерите.

Джей Лено: Купувайте първото поколение на Prius

„Сигурен съм, че един ден в бъдещето, хората ще гледат Prius и ще казват: Виж колко е семпъл този хибрид в сравнение с днешните технологии”, допълни Лено пред Business Insider.

Хибридният Prius излиза на пазара в Япония още през втората половина на 90-те години, но едва през 2000 година моделът стигна до глобалния пазар, включително и в Щатите. Години наред Toyota не отговаряше на въпроса дали печели от хибридите, но успя да превърне Prius в символ на екологичните технологии, както и да запали сериозно количество холивудски звезди по семплия като дизайн и мощност автомобил.

„Колекционирането се подчинява на това с какъв автомобил си израснал. С каква хола си отишъл на бала в гимназията. С каква кола те е возил баща ти в неделя, за да ти купи сладолед – образно обясни Джей Лено. – Prius е автомобилът, който ще е колекционерската цел на следващото поколение. Най-важното нещо са спомените, които хората имат с този автомобил.”

Твърденията на Лено се подкрепят от статистиката на продажбите на автомобили, произведени между 1980 и 1999 и профила на купувачите им, поне в Щатите. Естествено, тук липсва колекционерската страст, която се проявява при сделките с масъл кар иконите от 60-те години, но е факт, че такъв пазар съществува.

Другата смела прогноза на Лено за бъдещите колекционери беше свързана с MX-5 на Mazda.

„Мисля, че Miata ще еквивалентът на Ford Mustang за следващото поколение”, беше категоричен Лено.

Тагове: toyota prius
0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Няма да се появи повече това грозното, защото ВАГенските недоразумения са още по-грозни и се виждат навсякъде.Кофти е обаче, че немците само на грозота го докарват, а на техника все още не могат завалиите, колкото и да се мъчат и колкото и да лъжат за разход на гориво и др.глупости. Сега са почнали да правят умерени хибриди, които са нищо повече от нормална кола с моторче за чистачки. Пълни немски некадърници. А този Приус ще бъде търсен винаги защото е революционен модел от бъдещето.
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Прав е,толкова грозно *** едва ли ще се появи отново,така че това ще остане за историята.