IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford обеща да продължи да продава достъпни коли

Компанията ще предлага евтини SUV модели като EcoSport

Ford обеща да продължи да продава достъпни коли

Ford планира най-сериозното орязване на моделната си гама в Северна Америка, като от пазара ще изчезнат всички леки автомобили без две – Mustang и Focus Active – кросоувър версия на популярния модел, която ще се произвежда в Китай. Това решение донесе много критики на компанията, която спира производството на Focus в края на този месец, а догодина спира Fiesta, Taurus и т.н.

Ford обеща да продължи да продава достъпни коли

Новата стратегия породи притеснения у дилърите на марката, които са на мнение, че може да се окажат без достатъчно достъпни като цена модели, които да предлагат.

Но Джим Фарли, президентът на Ford, който отговаря за глобалния пазар, обясни, че спирането на седаните и субкомпактните модели (по американските стандарти) няма да лиши клиентите на марката от изгодни коли. Той заяви, че пак ще има по-евтини модели, просто те ще са основно кросоувъри.

Идеален пример за това е EcoSport (на снимкта), който излиза на пазара с базова цена от 19 995 долара за моделната 2018 година. Заедно с него ще се предлага и споменатият Focus Active, както и още един нов модел, който ще е достъпен като цена офроудър.

В момента най-евтиният модел на Ford в Щатите е Fiesta с начална цена 14 205 долара, а Focus тръгва от 17 950 долара. За сравнение, най-евтиният SUV е Escape с базова цена 23 940 долара, а най-достъпната версия на популярния пикап F-150 стартира от 27 705 долара.

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Бах ги, за под 50 Супърб с 150 дизелови кончета и автомат, кожен салон, камери, ксенон, навигация
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Но пък за сметка на това, имам луксозни велурени стелки и сигурно навсякъде надписчета VIGNALE и ще се чувствам някакъв супер специалиен :D
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Точно така, става въпрос за Фиеста Vignale, която се води някакво върхово, супер луксозно изпълнение и макар, че е кола от клас Б и притежава 3-цилиндров 1.0 двигател, че струва една торба пари, това не пречи на Форд да искат още 1200 лв. за LED фарове, за тези пари няма и камера за заден ход, нито пък навигация :D
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до: 123 ( преди 5 години )
    FIESTA ST от 51 000 лвFORD FIESTA ниво на оборудване VIGNALE с 1.0 мотора започва от 40 200 лва нафтовата печка 1,5 започва от 42 500 лв.Неадекватният май ще се окажеш ти ***! Поне влез в сайта на Форд и виж цените, а не да се правиш на много интересен!
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    123 ( преди 5 години )
    i kade e taq fiesta za 40 bona e neadekvaten
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Толкова грозни коли като това на снимката, не само че не трябва да са достъпни, а не трябва да бъдат създавани.Да си ги карат във Форд тия недоразумения.А също и Фиестата за 40 бона дето няма ЛЕД фарове.