IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford възражда името Maverick

Компанията подготвя обновяване на друг свой всъдеход - Everest

Ford възражда името Maverick

Американският автомобилен производител Ford патентова в САЩ търговските наименования Timberline и Maverick. Според портала Car and Driver те ще бъдат използвани за нови кросоувъри на марката. Както се знае, наскоро Ford обяви, че вече ще се ориентира само в производството на SUV и пикапи.

Ford възражда името Maverick

През 70-те години на миналия век компанията правеше компактен модел със задно задвижване, наречен Maverick. Същото име носеше и кросоувър, който се произвеждаше от 2001 до 2005 г., чието първо поколение извън пазара в САЩ се казваше Escape.

По-рано се появи информация, че американците ще започнат възраждането и на всъдехода Bronco. Той ще се появи не по-рано от 2020 г., както бе обявено на автомобилното изложение в Детройт. Моделът може да бъде изграден върху шасито на пикапа Ford Ranger, а каросерията му ще бъде направена от алуминий. Вероятно под капака ще има 6-цилиндров двигател с обем от 2,7 литра и мощност 330 к.с.

Ford възражда името Maverick

Не е изключено и производството на хибридна версия. Засега няма информация за външния вид на Bronco и Maverick, затова в интернет се появиха визуализации на двата модела, направени от независими дизайнери.

Ford възражда името Maverick

В същото време американски журналисти направиха снимки на тестовете на обновения всъдеход Ford Everest (на последните две снимки). Фейслифтът се отличава с напълно нова радиаторна решетка, която сега е разделена на четири хоризонтални секции, модернизирани предни и задни брони, както и 18-цолови джанти.

Ford възражда името Maverick

Под капака на Ford Everest е монтиран дизелов двигател с обем 2,2 литра, който развива мощност от 160 к.с. Той работи в съчетание с 10-степенна автоматична трансмисия. Всъдеходът е оборудван със система, която избира режима на движение в зависимост от метеорологичните условия и пътя. Режимите са четири - за пясък, сняг, чакъл и на равен път. Засега Ford не е обявил цената на актуализираната версия на Everest.

Тагове: ford suv maverick bronco everest
0 от 500