IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Grandland X получи нов дизел

Кросоувърът вече ще се предлага с 1,5-литров мотор със 130 к.с.

Opel Grandland X получи нов дизел

Кросоувърът Opel Grandland X излезе само преди години, но производителят вече подмени почти цялата му гама от двигатели. Последната новост е дизелов мотор на алианса PSA Peugeot-Citroen, който вече ще се предлага за модела.

Opel Grandland X получи нов дизел

Става дума за 1,5-литров агрегат със 130 к.с., който заменя досегашния 1,6-литров двигател на Opel със 120 к.с. Новият мотор не само е по-мощен, но и е по-икономичен. Според официциалното съобщение на производителя, той харчи 4,1 л/100 км, като може да се комбинира с 6-степенна механична или с 8-степенна автоматична скоростни кутии.

Очакванията са до края на годината Grandland X да поучи и по-мощен бензинов двигател. Кросоувърът се появи по времето, когато Opel беше собственост на General Motors, но като цяло неговата разработка беше водена съвместно с PSA и той представлява аналог на Peugeot 3008. Затова моделът няма задвижване на четирите колела.

Още през миналата есен PSA обяви, че моделите на Opel постепенно ще получат френски мотори. Тогава бе разкрито също, че Grandland X ще стане първият плъг-ин хибриден модел на немската марка. Тази версия на кросоувъра ще илезе през 2020 г.

Снимка: Opel

Тагове: psa opel grandland x
0 от 500