IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

750 000 долара за преобразяването на Porsche 959

Класиката може да се превърне в модерен суперавтомобил

750 000 долара за преобразяването на Porsche 959

959 е една от иконите на Porsche и екземплярите в отлично състояние се оценяват на седемцифрени суми, когато изобщо излязат на пазара. Компанията е произвела едва 292 бройки от модела 959, като поддръжката на такъв автомобил, сглобен преди почти 30 години, е сериозно предизвикателство.

750 000 долара за преобразяването на Porsche 959

И тук се намесва автомобилният състезател и търговец на екзотични автомобили Брус Канепа, който предлага пакет за пълно възстановяване на един стандартен 959 плюс превръщането му в модерен суперавтомобил. Естествено, цялото това чудо няма как да е евтино – точно 750 000 долара.

„Възстановяването на едно 959 отнема над 4000 часа работа, отделно са частите и материалите – обясни Канепа пред списание Road & Track. – Ние разглобяваме напълно колата, после я сглобяваме отново с новите части, за да стане като нова.”

750 000 долара за преобразяването на Porsche 959

Това означава сваляне на боята, нов кожен салон за интериора и обработване на всяка една метална повърхност в автомобила. Двигателят също получава промени.

През 1988 Porsche лансира 959 с 2,85-литров 6-цилиндров боксер с мощност 450 конски сили – страхотна мощност за онова време, няма спор. Сега Канепа предлага увеличение на мощността до 763 конски сили. Промените по мотора са много, но основната е премахването на оригиналната турбо система и инсталирането на две паралелно работещи турбини, дело на Borg-Warner. Другите промени съставляват дълъг списък, като в него влизат и модернизирана горивна система, съвременна електроника, която управлява работата на мотора и т.н.

Повишената мощност на двигателя върви и с ново окачване, за да остане колата управляема в рамките на приемливото.

750 000 долара за преобразяването на Porsche 959

Промените по 959 са толкова много, че след програмата на Канепа, колите получават името 959 Canepa. Досега от програмата на Канепа са се възползвали 10 собственици на класиката 959, като Брус може да преработи вашата кола или да ви достави 959 и да го преработи и възстанови, с което сметката се допълва и със сумата за самата кола.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    KLASIKA ( преди 5 години )
    За това Говоря !!!!Хората с вкус искат да се отърват от новите Поршета които приличат на Хюндай-купе и дават луди пари за истинско Порше!!!!Омръзна им да гледат смешки и дизайн на Гейове....?!?!!Ако новото Порше беше такова каквото съм нарисувал,то тогава маниаците щяха даси имат"нова"иконаhttps://imageshack.com/i/pnxuzh4Qj сега пак прилича на Порше -хем модно,хем КЛАСИЧЕСКО,хем ИКОНА,хем както си трябва!
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Значииииии, моето мнение е:"Не боядисвайте паметник"