IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Shell направи камион със соларни панели

Starship Class 8 се задвижва от двигател Cummins X15 2017 с мощност от 400 коня

Shell направи камион със соларни панели

През последните години се появяват все повече хибридни и електрически автомобили. Изключението не правят и камионите. Един такъв неочаквано за всички беше показан от компания, която би трябвало най-малко да се интересува от насърчаването на такива технологии.

Shell направи камион със соларни панели (за неделя)

Бързият скок в популярността на електродвигателите и динамичното развитие на цялото това направление през последните няколко години може да се сравни с рязък удар на сърпа над ... младите стръкове пшеница. Необходимостта от подобряване на горивната ефективност на автомобилите отдавна се превърна в глобална тенденция. Не само производителите на автомобили се стремят към това, но и трети страни, дори тези, които се занимават с гориво. Така наскоро беше създаден нов камион с впечатляващ набор от икономически технологии. Той бе направен под егидата на Shell, една от най-големите  петролни компании в света.

Shell направи камион със соларни панели (за неделя)

Камионът е разработен от специалисти на AirFlow Truck, които не за първи път се захващат със създаването на подобно нещо. Машината с поетичното име Starship Class 8 обаче със сигурност се превърна във венец на концептуалния дизайн. Използваните в него техническите решения не само трябва да намалят значително разхода на гориво, но и да съкратят консумацията на смазочни материали.

Shell направи камион със соларни панели (за неделя)

Този камион с въглеродна конструкция се задвижва от двигател Cummins X15 2017 с мощност от 400 конски сили и 2508 Нм максимален въртящ момент. Машината също така използва хибридна електрическа система на осите, която осигурява допълнителна мощност при преминаване през трудни участъци от пътя. Камионът също така получи и система за наблюдение налягането в гумите ATIS и може да превозва товар до 36,2 тона.

Shell направи камион със соларни панели (за неделя)

Един от най-очевидните примери за такива концептуални решения стана монтирането на покрива на соларни панели с мощност от 5000 вата. Тези панели напълно задоволяват всички нужди на камиона от електричество. Слънчевата енергия се използва за чистачките на предното стъкло, светлините, вентилаторите, климатиците, както и за домакинските уреди в кабината.

Снимки: Shell

Тагове: shell
0 от 500