IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

Всичко, което знаем досега за баварския SUV, съдейки по шпионските снимки

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

Спомняте ли си прототипа BMW X7 iPerformance, който дебютира на автомобилното изложение във Франкфурт миналата година? Той бе предшественик на предстоящия 7-местен флагман на баварския производител, който ще се конкурира с модели като GLS на Mercedes-Benz.  Ако сте харесали спорния му стил, добрата новина е, че той ще бъде официално разкрит по-късно тази година. На кого обаче му се чака дотогава? Шпионските снимки на Carscoops дават достатъчно материал, за да отгатнем, почти, как би изглеждал той в завършен вид.

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

Един от най-шокиращите аспекти в дизайна на концепцията бе нейната огромна радиаторна решетка, напомняща на...бобър. Колкото и спорно да звучи, това ще се пренесе на поточната линия и без съмнение ще предизвика раздразнение, което, всъщност, не е чак толкова лошо.

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

X7 (кодово име G07) носи и много други елементи от концепцията. Те варират от диагоналните вентилационни отвори, хромираната ивица, която върви по долната част на вратите, внушителните предни въздухозаборници, тънките лазерни фарове и скосеният капак. Погледнат отзад, видът му не поляризира толкова мненията. Стилът напомня на настоящите модели на бранда. Забелязват се LED фаровете, хоризонталната хромирана ивица,  задната врата, чийто прозорец може да се отвори отделно от багажника, и двата големи ауспуха.

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

Като флагмански SUV на баварската компания X7 ще бъде натъпкат с всички технологични характеристики, които сме виждали в модели като 7-Series и други. Шпионските снимки на интериора на прототипа разкриват новия изцяло цифров панел на BMW. В официалните тийзъри, пуснати от компанията по-рано този месец, се вижда, че ще има голяма централна зона, която ще се използва за показване на навигационните данни. Отляво на нея са показателят за горивото и спидометърът, а отдясно - тахометърът и индикаторът за температурата.

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

Заснетият тестови автомобил има същия кожен волан с три спици, който е монтиран и в най-новите седани от 5-Series и 7-Series, както и метални акценти и множество бутони за управление около селектора на скоростите, който е с нов дизайн. Подобно на другите предстоящи модели на BMW, X7 ще получи ново оформление на централната конзола с малък цифров екран, контролиран от превключватели за климатичната система, разположени между вентилационните отвори.

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

X7 ще бъде ако не първият, то един от първите модели на компанията, който ще получи новата инфорамационно-развлекателна система със скучното име BMW Operating System 7.0. Тя обещава да предложи по-ясно оформление, както и по-интуитивно боравене, което ще позволи на потребителите повече опции за персонализиране на десетте страници от менюто. Баварците твърдят, че тя ще показва информацията, която искате, когато имате нужда от нея. Например, ще превключи на карта за паркиране, когато наближите дестинацията си. Потребителите ще могат да управляват системата чрез познатия iDrive контролер, чрез сензорния дисплей, както и с глас и жестове.

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

С X7 баварците искат да предложат нещо по-голямо от Х5 - нов SUV, в който комфортно да се разполагат 7 души. За сравнение, концептът X7 iPerformance е с дължина около 5020 мм, широчина 2020 мм и височина 1800 мм, с междуосие от 3,010 мм, което го прави малко по-къс, но по-широк от Mercedes-Benz GLS.

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

X7 ще бъде изграден върху CLAR платформата, ще има функции като амбиентно осветление, Bowers & Wilkins аудио, нощно виждане с разпознаване на обекти, конрол с глас и жестове, BMW дисплей ключ (с който избрани функции ще могат да бъдат управлявани дистанционно) и адаптивни режими на шофиране. Опиционалното забавление за пътниците отзад ще включва 10-инчови цветни дисплеи, свързаност за мобилни устройства и игрови конзоли и др.

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

Освен "обикновен" 7-местен семеен SUV, шефовете на BMW намекнаха за създаването на по-луксозна версия с отделни седалки, увеличено пространство и глезотийки за четирима пътници. Този модел ще бъде насочен основно към САЩ и Китай, като официлни представители на компанията посочват, че цената му определено ще бъде повече от 100 000 долара, но няма да надхвърля 200 000 с най-високото оборудване.

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

Очаква се вариантите на задвижването да са микс от бензинови и дизелови двигатели BMW TwinPower Turbo, с шест и осем цилиндрови конфигурации. За пазара в САЩ е предвидена и модификация с 3-литров 6-цилиндров TwinPower Turbo двигател с мощност от 335 к.с., който ще бъде позициониран като базов.

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

Според изтеклите миналата година спецификации, BMW ще добави към 6-цилиндровия двигател и 4,4-литров TwinPower Turbo V8 с мощност от 455 к.с., поставен на xDrive50i. Това оставя място за X7 xDrive M60i с чудовищните 600 коня и 800 Нм V12 битурбинен двигател от M760Li , за да разграничи още повече модела от следващото поколение на X5 въпреки някои слухове, че BMW може "дръпне щепсела" на 6,6-литровия двигател по-нататък.

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

Европейският паза може потенциално да получи и дизеловия 3-литров редови шест цилиндров двигател M550d xDrive с три турбини и мощност от 395 к.с. (400 к.с.), в допълнение към "по-кроткия" xDrive40d с 3-литров туин-турбо двигател, който осигурява малко над 300 коня. Едно нещо, за което можем да бъдем сигурни, е добавянето на модел X7 iPerformance по всяка вероятност с четирицилиндров бензиново-електрически плъг-ин хибридно задвижване.

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

Мощността ще се предава на пътя чрез системата BMW xDrive за задвижване на всички колела и 8-степенна скоростна кутия, проектирана според духа на BMW EfficientDynamics. Тя комбинира технологии като функцията за автоматичен старт/стоп, регенериране на спирачната енергия и електрическо задвижване, за да се подобри икономията на гориво.

Така ли ще изглежда новото BMW X7?

Освен Mercedes-Benz GLS, X7 ще се конкурира и с други големи луксозни SUV като Audi Q7, Bentley Bentayga, Range Rover, Lincoln Navigator и Cadillac Escalade. Очаквайте официално му представяне на автомобилното изложение в Лос Анджелис през ноември тази година, като продажбите ще започнат в началото на 2019 г. Новият X7 ще бъде построен в завода на компанията в американския град Спартанбърг, заедно с другите кросоувъри на BMW.

Снимки: BMW и Carscoops

Тагове: bmw suv x7
0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Повръщащ хипопотам ...
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    bmw e60 ( преди 5 години )
    Много зле тръгна дизайна, ауди и мерц са много по-добре изглеждащи.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Cars2018 ( преди 5 години )
    И аз не им се кефя в последно време, но продават доста добре... Дизайна е нещо субективно, но двигателите и поведението на пътя особено при 3-та и 5-та серия са на доста добро ниво. Аз СУВове не харесвам, но една 3-ка с 6-цилиндров бензинов мотор ми задоволява нуждите идеално.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Скоро и в гаража на земеделците,само да преведат парите от еврофондовете.
  • #1
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Жалка картинка. ( преди 5 години )
    БМВ скоро официално я отписвам от списъка ми със любими марки.Просто вече се излагат като кифладжии и то по всички фронтове. Последните 2-3 години изкарват недоразумения едно след друго. Качеството е под всякаква критика. И още нямат един електрически модел като хората.Изобщо новите им модели са скучни, еднакви, и изключително грозни. Да не говорим че нямат нищо общо със аналоговото усещане което го има при старите им модели. Това отдавна не са коли за истинските любители на шофирането.