IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Leaf вече има и версия седан

Електрическият модел излиза на още 16 пазара

Nissan Leaf вече има и версия седан

Най-популярният електромобил в света Nissan Leaf вече има и версия седан, предназначена засега за китайския пазар. Компанията представи на салона в Пекин електромобила Sylphy Zero Emission, който е създаден на базата на актуалното поколение Leaf.

Nissan Leaf вече има и версия седан

Все още няма данни за техническите данни на Sylphy, но е логично да се оказва, че ще са близки до тези на новия Leaf, като е възможно батерията да е с по-скромни показатели, за да се постигне по-ниска цена. От Nissan уточниха, че батериите са разположени под задните седалки и осигуряват пробег от 338 километра с едно зареждане.

Nissan Leaf вече има и версия седан

Продажбите на Sylphy ZE в Китай започват в края на тази година. В същото време компанията потвърди, че на Leaf му предстои да излезе на 16 нови за електромобила пазари, като в групата влизат страни от цял свят, някои от които със силно изразен интерес към електромобилите, а в други това тепърва ще се случва.

Nissan Leaf вече има и версия седан

Новите пазари за Leaf са: Аржентина, Австралия, Бразилия, Чили, Китай, Колумбия, Коста Рика, Еквадор, Хонг Конг, Малайзия, Нова Зеландия, Пуерто Рико, Сингапур, Южна Корея, Тайланд и Уругвай. Досега втората генерация на Leaf се предлагаше на 51 пазари, сега те стават 67.

0 от 500