IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият BMW iX3 дебютира в Пекин

Серийният X3 на ток ще се появи през 2020 г.

Електрическият BMW iX3 дебютира в Пекин

Компанията BMW представи на изложението в Пекин електрическият концепт iX3. Той предхожда серийният електрически вариант на популярния модел X3, който трябва да се появи през 2020 г.

Концептуалният BMW iX3 дебютира в Пекин

Дизайнът на концепта е много близък до този на актуалния X3, но някои акценти показват, че става въпрос за електромобил – оформлението на „бъбреците” в радиаторната решетка и сините елементи, като при i Vision Dynamics са идеалният пример за това.

Задвижването на iX3 е поверено на петото поколение електрическа система на BMW, като в случая тук става въпрос за мощност от 270 конски сили. Мощността на пакетът батерии е над 70 кВт/ч, което означава, че електрическият кросоувър има пробег от 400 км с едно зареждане.

Концептуалният BMW iX3 дебютира в Пекин

Важно е да се отбележи, че пробегът е изчислен по новия цикъл WLTP, който е много по-близък до реалната експлоатация на електромобилите. Концептът предлага възможност за бързо зареждане – само за 30 минути при наличие на такава станция.

Година след пазарният дебют на електрическия X3, BMW планира да представи и iNext, който трябва да е флагманът на марката сред електромобилите. Той ще има пробег до 700 км с едно зареждане и последно поколение система за автономно придвижване.

Снимки: BMW

 
Тагове: bmw bmw ix3
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Учудващо за БМВ 2 години след Ягуар ще имат същия разход с по-малко мощност и по-лека батерия Ягуара с 400коня и 90КВТ минава 480 по същия тест
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Мощността на пакетът батерии е над 70 кВт/ч"Това е като онази изцепка "Ток с мощност 220 волта", която я направиха по една българска телевизия прези време.