IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите на Tesla изминаха 11,5 млрд. км

Американската компания обаче продължава да отчита огромни загуби

Електромобилите на Tesla изминаха 11,5 млрд. км

Американската компания Tesla обяви статистическите данни за пробега на всички свои електрически автомобили. В доклада на производителя се съобщава, че колите й са изминали над 10 милиарда километра.

Електромобилите на Tesla изминаха 11,5 млрд. км

В доклада си от октомври 2016 г. американците съобщиха, че техните електрически автомобили са пропътували близо 5 млрд. км. До средата на миналото лято тази цифра се е увеличила на 8 милиарда. Сега Tesla съобщи, че общо автомобилите на компанията по целия свят са покрили разстояние от 11,5 милиарда километра.

В момента на световния пазар Tesla предлага  Model S, Model X и Model 3. В същото време американците имат много проблеми с последния модел. По-рано собственикът на компанията Илон Мъск обеща на акционерите, че от автомобила ще се произвеждат по 2500 бройки на седмица, но в действителност се сглобяват само по 2000. Освен това производителят непрекъснато се сблъсква с дефектни детайли за Model 3.

Tesla е губеща компания, която само за периода октомври-декември миналата година отчете загуби от 770,8 млн. долара. Общо за цялата 2017 г. производителят загуби 2,2 млрд. долара. През 2016 г. загубите на компанията бяха в размер на 773 млн. долара.

Тагове: tesla
0 от 500
  • #19
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До Дидо ( преди 5 години )
    Окей прав си. 100 милиона бяха продажбите на година. Фотоволтаичните панели имат ФАБРИЧНА ГАРАНЦИЯ 25 години, че ще имат над 90% от първоначалната си мощност до изтичане на гаранцията. Мощността на панелите пада линейно с 0,2% на година след втората година.Сещаш ли се колко автомобила ще могат да зареждат през живота си? 90% от материалите на един фотоволтаик са стъкло и алуминий. И за двете има достатъчно фабрики за рециклиране още днес, които могат да се захранват с фотоволтаици.
  • #18
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ами направи рекламация на Тесла. Това ти влиза в гаранционните условия. Ще ти сменят или ремонтират батерията, Ако капацитетът и е паднал под 80% за осем години. Само където нямаш Tesla и си измисляш нали! Толкова сте жалки в хейтърството си!
  • #17
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А от къде идва бензина колко енергия е нужна за производството му дали за гориво на един голям двигател не се използва повече ток за рафиниране от колкото трябва за един аналогичен електромотор а тока с който се рафинира петрола не замърсява ли или само на електромобилите тока е мръсен
  • #16
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Лично проучване ( преди 5 години )
    Не ти знам независимото проучване,но моя личен опит с Тесла S 75D показа, че след 2 години ползване и малко над 50 000км пробега и падна с 20%.Та тия 800 000км може да си ги....нали разба какво и къде?!
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Dido до "до Дид ( преди 5 години )
    Човек, какво 100 милиона автомобила, какви глупости говориш!?!?!Две години да се осигури ток за всички автомобили в света?!?Луд ли си какъв си?!?Преди 4 години официалния брой автомобили в движение в света беше близо 1 милиард!!Не официално сигурно е 20% повече!Колко фотоволтаици ще ти трябват?!А колко е живота на фотоволтаиците?!!А как се рециклират?А колко е живота на батериите?Колко енергия е необходима да рециклират?От къде идва тази енергия?Аман от зомбита!
  • #14
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Вече Няма вариант Tesla да фалира. В момента в който започнат да произвеждат по 5000 бройки модел 3 седмично, ще са на печалба и това е известно на всички. Неслучайно му подляха вода от където успяха, включително доставка на некачествени части от под доставчици, работещи и с други автомобилни производители, за да го забавят и евентуално фалират, но засега остава само с 10% от плановете, което е нищо. Има Кеш до края на годината, а ще прави 5000 бройки след два-три месеца и ще е на печалба.
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До Дидо ( преди 5 години )
    Да погледнем от друга гледна точка. Тези 600 милиарда км. при среден пробег в световен мащаб 13000 км на автомобил годишно, ще осигури годишният пробег на 46 милиона автомобила. В световен мащаб в момента се движат около 100 милиона, значи само за две години и само от фотоволтаици без да броим останалите ВЕИ е осигурено абсолютно чистото зареждане на всички леки автомобили по света. Само където ги няма електромобилите все още!
  • #12
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До Дидо ( преди 5 години )
    Не се притеснявай, веднага мога да ти сметна. Само през 2017 година, са инсталирани над 100 гигавата фотоволтаици. Тази година само те ще произведат над 1 200TWh електроенергия. За сравнение, България използва 40-50TWh годишно. За изминаване на един километър с най лакомията познат електромобил, Тесла модел Х, са необходими 0,2kWh електроенергия. За 11 милиарда км,са необходими 2,2TWh ток, значи само миналогодишните фотоволтаици ще осигурят чиста енергия за 600 милиарда км без грам СО2.
  • #11
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Скорошно независимо проучване показа, че батериите на Tесла запазват 90% от капацитета си на 257 хил. км и 80% на 800 хил. Така че екологичните и финансови притеснения от смяната на батерия се оказват неоснователни.
  • #10
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Тролей ( преди 5 години )
    От вчера има една добра новина,която ще спаси повечето фенове на Тесла тук от ходенето пеш!Тъй като е ясно,че единственто електрическо возило за което имате пари да се качите,е тролея!Бош вчера обявиха,че са готови със ситема която да намали изхвърлянето на вредни газове до една десета от стойностите които ще влязат в сила от 2020г.Системата е готова да се влага в производство от сега.Така,че споко,Тесла няма да можете да си купите,но поне коли с ДВГ ще можете да карате.Иначе с колело или тролей