IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg Agera RS записа още един рекорд за скорост (ВИДЕО)

Последната бройка от суперколата разви 390 км/ч само за два километра

Koenigsegg Agera RS записа още един рекорд за скорост (ВИДЕО)

Последният екземпляр от суперкора Koenigsegg Agera RS – Agera RSN, постави нов рекорд за скорост. Това се случи на мероприятието VMax200, което се провежда на различни летища във Великобритания.

Koenigsegg Agera RS записа още един рекорд за скорост (ВИДЕО)

На пистата за излинане и кацане Кендрю Барекс с дължина от 2,1 км автомобилът успя да развие скорост от 389,5 км/ч. Зад волана на колата беше заводският пилот на Koenigsegg - Никлас Лиле, който подобри резултата на състезателя от клас LMP1 – Оливер Уеб. През 2016 г. той разви 386,2 км/ч с Koenigsegg One:1.

Освен този рекорд, в актива на Koenigsegg Agera RS има още 5 впечатляващи постижения. Хиперколата стана най-бързият автомобил при ускорение от 0 до 400 км/ч и последвало спиране, като подобри времето на Bugatti Chiron. Освен това Agera RS е най-бързата кола на километър и миля на обществен път, най-бърз сериен модел (максимална скорост) и най-бързата серийна машина, движела се по обществени пътища.



От Agera RSса произведени общо 25 бройки, като последните две са от серията Final Edition. Именно една от тях е модификацията Agera RSN. Спортното купе разчита на 5,0-литров туин-турбо V8 с мощност 1176 к.с. и 1280 Нм. С добавянето на опционален пакет мощността става 1360 сил и 1371 Нм.

Снимка и видео: Facebook

0 от 500