IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo си постави нова много сeриозна цел

Половината коли на марката трябва да бъдат на ток до 2025 г.

Volvo си постави нова много сeриозна цел

Шведският производител Volvo направи поредното си доста смело изявление, като обяви, че през 2025 г. половината от колите на марката, които се движат по пътищата, ще разполагат с електрически двигател.

Volvo си постави нова много смела цел

От компанията допълват, че още в края на 2019 г. всички модели на Volvo ще се предлагат в три различни модификации – изцяло електрически, меки (mild) хибриди и зареждащи се (plug-in) хибриди.

„През миналата година обявихме своята стратегия за електрификация и движение към едно бъдеще без двигатели с вътрешно горене. Сега разширяваме тази стратегия и започваме да я изпълняваме на водещия пазар в света – този в Китай. Именно той е електрическото бъдеще на Volvo”, коментира президентът е генерален директор на компанията Хакан Самуелсон.

Трябва да се отбележи, че през 2025 г. около 20% от продаваните в Китай автомобили ще бъдат с електрически двигател. Поне такава е програмата на местното правителство.

Снимка: Volvo

Тагове: volvo
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 5 години )
    Ситуацията е "кой ще ни даде париии". Държавата от къде да ги извади тия хилки, за да може Пешо да се вози на електричка? Пешо готов ли е да плаща ощр повече данъци?
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    пено стой си на село не ни учи какви коли да караме заради такива като тебе спират 12 10 8 6 и 4 цилндрови двигатели и всичко което се произвежда е еднодневка с 3 цилиндъра
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    Пено до някъде си права, съгласен съм с тебе, ама за ел. и хибриди наистина трябва да вземат да поотпуснат малко дотацийки че да се раздвижат продажбите на тоя тип автомобили и у нас. Отам и мрежата за зареждане и след това по стара БГ традиция, дърта ел. кола нов внос, но поне е ел. или хибрид.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "всички граждани, които не могат да си позволят нов автомобил покриваш най-новите ЕКО стандарти за вредни емисии, да карат старите си коли само по селата"Откога личното МПС е социално право и дтржавата е длъжна да го гарантира на всеки? Ако някой няма пари да си купи кола която не е опасна и не трови другите, да ползва обществен транспорт! Аман от ***, които си мислят, че държавата е длъжна да ги дундурка.