IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросоувърът на Mercedes-Maybach – 4 електромотора, гласово управление и златни кресла

Комбинацията между SUV и седан ще развива мощност от 750 коня

Кросоувърът на Mercedes-Maybach – 4 електромотора, гласово управление и златни кресла

Компанията Mercedes-Maybach разкри подробности за луксозния си концептуален кросоувър Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, който ще бъде показан по време на стартиращото тази седмица Международно автомобилно изложение в Пекин.

Кросоувърът на Mercedes-Maybach – 4 електромотора, гласово управление и златни кресла

Автомобилът е оборудван с  четири компактни електромотора с постоянни магнити, позволяващи на системата за задвижване на двете оси да разпределя по-добре и по всяко време максималния въртящ момент между всяко от колелата.

Като цяло концептът Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury представлява комбинация между седан и всъдеход. Дължината на прототипа е 5260 мм, широчината е 2110 мм, а височината – 1764 мм. Дизайнът на автомобила е създаден тризмерно във виртуална среда.

Сумарната мощност на силовия агретат е 750 к.с., а блокът батерии с капацитет 80 кВт/ч е разположен под пода. Пробегът с едно зареждане е 500 км, като от специална 350-киловатова станция акумулаторите могат да бъдат напълнени за 5 минути, като това осигурява преминаването на още 100 км.

Кросоувърът на Mercedes-Maybach – 4 електромотора, гласово управление и златни кресла

За салона Mercedes-Maybach Ultimate Luxury се използва скъпо дърво, бяла кожа и розово длато. На централния панеле разположен виртуален широкоформатен кокпит с с два 12,3-инчови дисплея. Вградената система за гласово управление се адаптира към гласа на водача и може да се самообучава.

В задната част на автомобила са поставени седалки от Mercedes-Benz S-Class cъс самостоятелно регулиране и специална поставка за краката. Пасажерите на втория ред са разделени от централния тунел, в който е интегриран специален чайник.

За пътниците са предвидени няколко програми за релакс. В зависимост от избраната тема може да се променя осветлението, музисалното оформление и миризмата в салона. Има и програма за масаж. Всички системи могат да се синхронизират с приложение в смартфона и самостоятелно да избират маршрута на придвижване.

Снимки: Mercedes-Maybach

Още снимки - в галерията горе.
 

0 от 500
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до FenIX ( преди 5 години )
    Мерцедес са премиум за заможни хора?!Няма как компания, която произвежда баничарки, да е в една класация с Ролс-Ройс, Бентли, Бугати, Ламборгини или Ферари!В сайтовете за продажби на автомобили е пълно с обяви за Мерцедеси с цени от 3000 до 10000 лева!Случайно да сте видели Ферари за 10000 лева?
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Грозен и кичозен външен вид.БМВ проправиха пътя на лошия вус в сегмента с х 6, Мерцедес продължават в същия дух.Ще се продава много добре, в България със сигурност.
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Така е, и най-луксозния Мерцедес няма да се възприема като Ролсс Ройс. Както и най-спортния Мерцедес няма да се възприеме както Ферари и Ламбо например. Просто на тези марки това им е в гените докато Мерцедес са премиум за заможни хора, но без ексклузивността/уникалността/, която имат изброените по-горе брандове. Отзад колата наистина е ужасна недомислица.
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    iliev555 ( преди 5 години )
    Мерцедес е много странна автомобилна марка, в старанието си да надминат ролс-ройс правят направо смешни работи.Видяха, че с МАЙБАХ не става като отделна марка, обаче продължават да правят странни неща като това чудо на снимките.Много по лесно е да си пускат лустросани версии на големият сув и там да си пишат GL- MAIBAH примерно, класически сув голям луксозен и най важното вече наложен на световния пазар.Ами в крайна сметка за момента ролс е мерилото в най лускозния сегмент на пазара.
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ролс-Ройс продължават да правят елегантни коли и пак продават по-добре на китайксите милиардери от Майбах.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Варенер = ВаГенер! И мнението е на повечето заклети фенове на марката! Имаше и наистина добри попадения, но след 20тина години работа за Мерцедес вече се е поизчерпил откъм идеи!
  • #5
    17 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Задницата наистина е трагична.
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    maibah mainiebah ( преди 5 години )
    Съобразихме се с мнението на хер Тинтири,тоз Варенер вече го изгонихме!
  • #3
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    Всичко е съобразено с вкуса на китайските милионери.
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 5 години )
    това първоаприлска шега ли е...