IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа първо видео с нов кросоувър

Предполага се, че това е бъдещото Q8, което ще дебютира през лятото

Audi показа първо видео с нов кросоувър

Компанията Audi публикува първа скица и видео на своя нов кросоувър, като не уточни името на автомобила. Според изданието Motor1, това е моделът Q8, който ще дебютира през юни на автосалона в Шанхай.

Audi показа първо видео с нов кросоувър

Дизайнът на автомобила ще повтаря прототипа Q8 Sport, представен на изложението в Женева през март 2017 г. По неофициални данни, в гамата двигатели на серийната версия на кросоуъра ще влязат бензинови и дизелови V6 и V8 мотори с турбо.

За 2019 г. е предвидено и излизане на спортна модификация под името SQ8, кояо ще трябва да се конкурира с BMW X6 M. Крос-купето ще получи хибриден силов агрегат, в който влидат 3,0-литров бензиов TFSI V6 с мощност 444 к.с. и електромотор. Мощността на автомобила при тази версия ще превиши 470 к.с.



Серийното Audi Q8 ще се произвежда в завода в Братислава, където сега се сглобява второто поколение на Q7. Цената на кросоувъра ще превиши 115 000 евро. Основните конкуренти на купеобразния SUV ще бъдат BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe.

Снимка и видео: Audi

Тагове: audi q8 sq8
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 3 rate down comment
    grog ( преди 5 години )
    Така е. Но също така няма и никакъв смисъл от кросовър с формата на купе.
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    От гледна точка на дизайна, единствено BMW успяха да създадат кросоувър, който наистина има вид на купе. Нито GLE Couple на Мерцедес, нито Velar на Land Rover, нито този нов силует не постигат същия визуален ефект.
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 5 години )
    Дам, светът е затаил дъх в очакване на още един кросоувър. Те наистина красят пътищата.