IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford и GM прекратиха обмяната на скоростни кутии

Причините за разрива между двата концерна са финансови

Ford и GM прекратиха обмяната на скоростни кутии

Двата най-големи автомобилни концерна в САЩ – Ford и General Motors, прекратиха сътрудничеството си, което предвиждаше обмяна на скоростни кутии, съобщава Automotive News.

Ford и GM прекратиха обмяната на скоростни кутии

През 2013 г. двата производителя подписаха споразумение, според което Ford предоставяше на General Motors за използване своята 10-степенна трансмисия за модели със задно предаване. В замяна на това GM даваше на конкурента си своя 9-степенен автомат.

Разривът в отношенията е по идея на ръководството на Ford, което смята, че е по-целесъобразно да се премине към използване на 8-степенни автоматични скоростни кутии. Причините са две, като основната е икономия на средства, а втората – новата трансмисия с 8 предавки по-добре се справя с увеличаващото се тегло на автомобилите.

В момента в арсенала на Ford има 3 скоростни кутии с 8 степени, които се използват за различните класове автомобили в зависимост от сегмента, теглото и мощността на двигателите им.

Снимка: Ford

Тагове: general motors ford
0 от 500