IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lancer ще се прероди като хибриден кросоувър

В Mitsubishi ще запазят името на един от най-известните си модели

Lancer ще се прероди като хибриден кросоувър

Едно-единствено изображение показва какво ще е бъдещето на Mitsubishi Lancer, а то се очертава да е доста по-различно от битието на модела досега. Mitsubishi ще запази името на един от най-популярните си модели, но той ще се прероди като кросоувър с интересен дизайн и най-вероятно – и с хибридно задвижване.

Lancer ще се прероди като хибриден кросоувър

Бъдещият Lancer ще е кросоувър от С сегмента и ще е пазарен съперник на почти всеки автомобил, за който се сетите – от Ford Focus до Toyota C-HR. Японската марка вече е част от съюза Renault-Nissan, а от миналата година отбелязва и сериозен ръст в продажбите.

Възходящият тренд се очаква да продължи, тъй като новият шеф на Mitsubishi Тревър Ман и главният дизайнер Цунехиро Кунимото обещаха цяла плеяда нови модели – всички SUV возила на марката ще имат наследници, а компанията ще представи нов субкомпактен модел и новия Lancer.

„Имаме планове за развитието на гамата ни до 2025 година – заяви пред списание Auto Express Ман. – Ще представим наследниците на ASX, Outlander и пикапа L200. След това идват Pajero и Lancer.

„При Lancer ще е по-лесно, смятаме, че разполагаме с модел, който ще се намести добре в този сегмент. Ако обърнете внимание, ще видите, че продажбите на хечбек модели от C сегмента не намаляват. Има лек спад в Щатите и в Европа, но в Китай този пазар расте. И тъй като става въпрос за голям сегмент в световен мащаб, смятам, че трябва да присъстваме в него.”

Новият Lancer ще бъде изграден върху последната еволюция на платформата CMF C/D, дело на Renault-Nissan, а тя позволява използването на система 4х4 и хибридно задвижване, с което Mitsubishi вече разполага. Предполага се, че системата за хибридно задвижване на марката скоро ще се появи и в моделите на Renault и Nissan.

Снимка: Avarvarii

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ужас и безумие
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Добре че е Митсубиши да носи Рено на гърба си.Новите технологични хибриди идват от Япония.А дизайна на Митсубиши е уникален!Браво!
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    IS250 ( преди 5 години )
    Дано не изглежда като новия еклипс и дано не е на някаква небивала цена като наследника на купето им от едно време,защото японците се оляха доста с него.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Чудесен дизайн.
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анон ( преди 5 години )
    Пълна боза. Не е като Mitsubishi да няма достатъчно SUV-та в гамата си от модели, защо им трябваше да развалят толкова една икона само и само, за да са по-привлекателни на пазара. Хибриден или дори електрически Lancer с купе на хечбек щеше да е достатъчно в крак с времената и нямаше да е плюене в лицето на феновете на модела. Защото те не са хората, които ще карат SUV. За мен Lancer умря окончателно тази година.
  • #1
    12 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Добре че е Митсубиши да носи Рено на гърба си.Новите технологични хибриди идват от Япония.А дизайна на Митсубиши е уникален!Браво!