IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един щат одобри програма за тестове на автономни автомобили

Все още обаче не е ясен срокът за реализиране на програмата

Още един щат одобри програма за тестове на автономни автомобили

Управата на щата Кънектикът одобри стартирането на програма за тестове на безпилотни прототипи. Решението бе потвърдено от губернаторът на щата Данел Малой, като според него автономните превозни средства са неизменна част от транспорта.

Още един щат одобри програма за тестове на автономни автомобили

Според изданието Hartford Courant, изпитанията ще бъдат провеждани на територията на общо четири града в щата. За целта, местните общини ще трябва да кандидатстват, за да бъдат одобрени и съответно да им бъдат доставени превозните средства. От регионалните власти ще се изисква също така да определят точните маршрути за тестовете, както и информирането на гражданите.

Към момента все още не е ясно кои автомобилни производители са сключили договор с общините. Управлението на щата обаче споделя, че вече са проведени срещи с водешите компании за такъв тип автомобили.

Като задължително изискване за тестовете ще бъде въведено и правилото във всеки автомобил да има обучен оператор, който да следи за нередности и опасности по време на автономните тестове.

Снимка: GM

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    KLASIKA ( преди 5 години )
    Ще има още такива"заблуждаващи" програми с цел печалба и доене на"добитъка",докато не разберат,че АВТОНОМНИТЕ КОЛИ,СПОДЕЛЕНИТЕ ПЪТУВАНИЯ И ЕЛ.КОЛИТЕ са една хитро-пресметната "пирамида" и вкарат в затвора част от тях!Петролаще се използва още 150г.докато свърши и след това пуснат ИСТИНСКИЯ ДВИГАТЕЛ който се пази в тайна ,но някои няма да го видят ,защото ще ги е "застигнала" вече"първата спокойна нощ",но аз съм щастливец защото вече го знам и не участвам във "филма" в който тласкат добитъка!