IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW загатна още от първия си електрически SUV (ВИДЕО)

Моделът ще се казва iX3 и ще изминава до 400 км с едно зареждане

BMW загатна още от първия си електрически SUV (ВИДЕО)

Компанията BMW публиува тийзър на нов модел, чиято премиера ще се състои на откриващия се следващата седмица международен автомобилен салон в Пекин. Във видеото се вижда специална решетка на радиатора с два бъбрека”, които за първи път в историята на марката са направени от един елемент.

BMW загатна още от първия си електрически SUV (ВИДЕО)

Подробности за автомобила не се разкриват, но според повечето експерти, в Пекин баварците ще покажат електрически кросоувър с името iX3. Прототип на този модел на няколко пъти бе засичан по време на тестове през последните месеци и се предполагаше, че той ще се отличава от стандартното BMW X3 само по отсъствието на ауспуси, както и по допълнителни отвор за разерждане в предната лява част.

Предполага се, че BMW iX3 ще предлага пробег от около 400 км. Това означава, че електрическият кросоувър на баварците ще има приблизително същите характеристики, с каквито разполага и първият модел от този клас на Audi, чиято премиера предстои това лято. Серийната версия на iX3 ще бъде готова през 2020 г.



В момента i-гамата на BMW се състои от електрическия сити-кар i3 и хибридното спортното купе i8. До 2020 г. освен iX3 в нея ще се включи и седан на ток – i4, който ще се конкурира с Tesla Model 3.

Снимка и видео: Twitter

 

Тагове: bmw ix3
0 от 500