IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911 GT3 RS слезе под 7 минути на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Новата версия на колата се оказа с 24 секунди по-бърза от предшественика си

Porsche 911 GT3 RS слезе под 7 минути на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Компанията Porsche показа как обновената суперкола 911 GT3 RS – най-мощният модел на марката с атмосферен мотор, се справя на Северната дъга на пистата „Нюрбургринг”. Автомобилът измина 20,6-километровото трасе с 24 секунди по-бързо от предшественика си – за 6 минути и 56,4 секунди.

Porsche 911 GT3 RS слезе под 7 минути на „Нюрбугринг” (ВИДЕО)

Зад волана на суперколата са се намирали тест-пилотът на Porsche Ларс Керн и професионалният състезател Кевин Естре. Двамата завъртяха общо 4 обиколки на пистата, като във всяка от тях успяха да слязат под 7 минути. Най-доброто време беше записано от Естре, който заяви, че в завоите, както и при спирането и ускорението, колата се държи като пистово GT3 R, предназначено само за състезания.

Porsche 911 GT3 RS слезе под 7 минути на „Нюрбугринг” (ВИДЕО)

Най-доброто време беше записано с пистови гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 R, които все още не се предлагат за 911 GT3 RS, тъй като не се сертифицирани в съответствие с изисканията на ЕС и САЩ. Това обаче ще се промени съвсем скоро, като гумите ще се предлагат и за най-екстремнотто 911 – GT2 RS.

Porsche 911 GT3 RS слезе под 7 минути на „Нюрбугринг” (ВИДЕО)

Суперколата е оборудвана с 4,0-литров „боксер” с мощност 520 к.с. и роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,2 секунди, а максималната скорост е 312 км/ч.



В момента рекордьор на „Нюрбургринг” е именно Porsche 911 GT2 RS, развиващо 700 к.с., което през миналата година премина Северната дъга за 6 минути и 47,3 секунди.

Снимки и видео: Porsche

Тагове: porsche 911 gt3 rs
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Man ( преди 5 години )
    Ти колко фомули си карал досега? Защото аз съм карал Порше Турбо и колата е един път!
  • #9
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Къде е Порше във формула 1 ?
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Гошо ( преди 5 години )
    Този пич класика има нужда от психиатър, без майтап. А "творението" му от линка показва, че и от очила има нужда.
  • #7
    47 rate up comment 3 rate down comment
    Вечния кмет ( преди 5 години )
    Да извадиш от 6 цилиндъра и 4000 кубика такава мощност (520 кс) без да използваш принудително пълнене е едно инженерно постижение. Като включим това, че мотора се развърта до 9000 оборота и факта, че тези Поршета са най-издръжливите и безпроблемни спортни автомобили, единствено говори за майсторство и съвършенство до последния детайл на целия екип. Расов кон!
  • #6
    5 rate up comment 30 rate down comment
    KLASIKA ( преди 5 години )
    Това няма абсолютно ,ама ептен никакво значение щом не прилича на Порше!!!!Някаква си ,никаква си имитация на Порше ,поставила си някакъв си рекорд....?!?!Кой го е поставил?.....нещо което бледо прилича на Порше!...и къде е тук смисълът?Със плескани предни фарове и калници завинаги заличилилегендарните символи на Порше-истинските кръгли скулптуровидни фарове и емблематичните калници!По високо е от Опел Корса!Задницата е като бременен кашалот,все едно там не е боксер ,а V 12...?!?!Предното стъкло е загубило своята грация и вече е от Хюндай-купе....?!?!Страничната линия е съсипана....?!?! Оправих всичко:https://imageshack.com/i/pnxuzh4Qj задницата вече е подобаваща за боксер!Стъклото оправих,страничната линия,вдигнах повече предните фарове и калниците и все пак за да е аеродинамична вградих предницата от концепта: Панамерикана !!!!Сега не само е още по аеродинамична,а и отново е Порше!!!!!Но аз обичам всичко на Фердинанд Порше и Фери Порше и лесно мога да го направя с любов,докато сегашните дизайнери там са гейчета с връзки и не знаят кои са тези двамата!Ако така изглежда ,то тогава рекорда ще е автентичен!Сега е ракорд от някаква си пародия....?!?!?И понеже май нямада се осъзнаят,то жалко за всички ни............
  • #5
    0 rate up comment 11 rate down comment
    300+ ( преди 5 години )
    Очаквах да видя поне 300 km/h.
  • #4
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Поредния умствено изсотанал със старо БМВ.
  • #3
    10 rate up comment 14 rate down comment
    БМВ 320 ( преди 5 години )
    На Дошко сивика върви пове4е , това в кръга на шегата . ама моето е36 (320) цепи мрака , от дет мина трева не никне .
  • #2
    38 rate up comment 7 rate down comment
    Пецата ( преди 5 години )
    Порще винаги са били номер едно при спортните автомобили ,от както са създадени само победи и рекорди , няма друга такава марка.
  • #1
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    максималната му скорост на пистата бе 286км/чтегло 1395кгмаксимална мощност при 8250rpm460Нм при 6260rpmбазова цена 248 000 евро