IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brabham показва през май първия си суперавтомобил

BT62 е оборудван с 5,4-литров двигател с 8 цилиндъра, цената на модела е 1 млн. паунда

Brabham показва през май първия си суперавтомобил

Компанията Brabham Automotive, контролирана от Дейвид Брабам, син на трикратния шампион във Формула 1 Джак Брабам, повдигна леко завесата на първия си суперавтомобил BT62, като разкри цената му и го показа отзад. Моделът ще дебютира през май.

Brabham показва през май първия си суперавтомобил

Предварителните заявки за Brabham BT62 вече започнаха. Колата струва 1 милион паунда, ще бъдат произведени 70 бройки. Те ще достигнат до клиентите си до края на тази година. На купувачите се предоставя възможност да участват в програма за обучение, в рамките на която ще могат да се научат как да използват пълноценно суперавтомобила на пистата.

Brabham BT62 е оборудван с 5,4-литров агрегат с осем цилиндъра. Мощността на двигателя не е обявена, но разработчиците твърдят, че съотношението й към масата на болида ще бъде 730 к.с. на тон. Теглото на суперавтомобила е 972 кг.

Brabham показва през май първия си суперавтомобил

Аеродинамиката на каросерията ще осигури сила на притискане от 1200 кг. Колата ще бъде снабдена с шестбутални карбонови спирачки. Външният вид на Brabham BT62 засега се пази в тайна. По-рано разработчиците показаха видеоклип на модела, но той "премигва" на висока скорост в кадъра като замъглено петно. Публикуван бе и видеоклип със звука на двигателя.

Снимки: Brabham Automotive

Тагове: brabham
0 от 500