IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Задава се хибриден Ford Mustang

Компанията обмисля и изцяло електрическа версия на култовия модел

Задава се хибриден Ford Mustang

Сегашното поколение на Ford Mustang ще получи хибридна система още през следващата година. Заедно с това до появата на новата генерация, моделът ще претърпи няколко мащабни актуализации, съобщава американското издание The Detroit Bureau.

Задава се хибриден Ford Mustang

Докато търпеливо очакваме Ford да представи следващото поколение на GT500 със 700 конски сили, най-популярното за последните три години в света спортно купе се подготвя за някои сериозни промени. Първо, сегашното поколение на Mustang ще получи хибридна система, която се очаква да бъде пусната през 2019 г., а на пазара ще се появи година по-късно.

Задава се хибриден Ford Mustang

Такова изявление направи маркетинг мениджърът на Ford Group - Кори Холтър, пред изданието. Той посочи, че "хибридният мустанг ще помогне да се увеличат продажбите на много пазари". Холтър също така спомена, че частично електрическият автомобил "ще получи еквивалентната мощност на V8 и по-голям въртящ момент". Както се знае, специалното издание Bullitt, базирано на Mustang GT, бе оборудвано с двигател с мощност 480 к.с., направен на основата на модернизирания турбинен 5-литров V8.

Задава се хибриден Ford Mustang

Освен това във Ford проучват възможността да пуснат на пазара изцяло електрическа версия на култовия си модел. С това компанията се надява, че ще увеличи продажбите и ще привлече към Mustang нова аудитория в тези страни, където автомобилите с двигатели с вътрешно горене са предмет на законови ограничения.

Снимки: Ford

Тагове: ford mustang