IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собствениците на Chevrolet ще плащат за гориво направо от колата си (ВИДЕО)

Достатъчни са само кредитна карта, три ПИН кода и забравяш за портфейла си

Собствениците на Chevrolet ще плащат за гориво направо от колата си (ВИДЕО)

Chevrolet и Shell пускат нова услуга, която позволява на шофьорите да плащат за горивото от екрана на мултимедийната система на автомобила.  Това е най-новата характеристика на новата услуга Marketplace на General Motors, с която собствениците могат да платят предварително за кафе и гориво, или да резервират маса в ресторанти, без да стават от шофьорската седалка.

Собствениците на Chevrolet плащат за гориво от колата си (ВИДЕО)

Собствениците на избрани модели на Chevrolet скоро ще могат да отидат до която и да е бензиностанция на Shell, да изберат иконата за плащане на гориво на екрана в колата си и след това да започнат да зареждат. Не е нужно да вадят портфейла или телефона си, казват от автомобилния производител. Всъщност, нещата са малко по-сложни, както показва старшият мениджър по онлайн търговията на компанията Рик Ръскин във видеоклипа.

Шофьорът трябва да напише на екрана номера на бензиноколонката, до която е спрял, а след това да избере начина на плащане. (Marketplace позволява на потребителите да използват няколко различни кредитни карти). После шофьорът трябва да въведе ПИН номера, изпратен до тях от Shell, когато са се регистрирали в програмата "Pay and Save" на газовата компания. ПИН кодът позволява "безопасна" транзакция, казва Ръскин.

Има и още. Екранът подканва собственика на колата да оторизира плащането.  Когато пък шофьорът излезе от автомобила, за да започне да зарежда, ще трябва да въведе кода за оторизация и на бензиноколонката, преди горивото да потече по маркуча. Това са три различни кода, които са необходими, преди дори капка гориво да влезе в резервоара на колата.

Собствениците на Chevrolet плащат за гориво от колата си (ВИДЕО)

Тази функция е достъпна за моделите на Chevrolet от 2017 и 2018 г. и работи само на бензиностанциите на Shell в Детройт, Сиатъл и Хюстън. от автомобилния производител казват, че през лятото тя вече ще е достъпна в национален мащаб и ще може да се използва в над 14 000 обекта на Shell.

Новата услуга е част от непрекъснатото усилие на автомобилните производители да преосмислят начина на шофиране, за да включат повече функции в "смартфон стил". Когато беше обявена миналия декември, GM описа Marketplace като "първата търговска платформа в автомобилната индустрия за резервиране и покупки на стоки и услуги". Разбира се, други автомобилни компании също проучват подобни услуги, включително Jaguar с почти идентично партньорство с Shell.



От Chevrolet казват, че новата платежна система е "вградена", което означава, че не изисква смартфон или какъвто и да е тип обвързване като решението на Jaguar. И докато Jaguar използва PayPal и Apple Pay като начин на плащане, Chevrolet отбелязва, че потребителите могат да импортират собствените си кредитни карти, като премахват нуждата от посредн.

Снимки и видео: Chevrolet

Тагове: gm chevrolet
0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Ам доста безмислена екстра бих казал, почти всяка колонка в САЩ има pay***pump опция, и демек излизаш (което така или иначе трябва да направиш да туриш маркуча), слагаш си картата, плащаш и си ти, няма пинове, няма нищо и работи при всички, a не само при Shell.