IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Buick направи електрически хечбек с 595 км пробег

Velite 6 ще се предлага и в хибридна модификация

Buick направи електрически хечбек с 595 км пробег

Концернът General Motors и неговият китайски партньор SAIC представиха  нов хечбек, който е позициониран в класа на така наречените „new energy vehicles”. Моделът носи името Buick Velite 6 и ще се предлага в две модификации – хибридна със зареждане от електропреносната мрежа и изцяло електрическа.

Buick направи електрически хечбек с 595 км пробег

Първият вариант ще се появи на пазара в Китай още през тази одина, като е оборудван с два синхронизирани електромотора, 1,5-литов атмосферен двигател, комплект литиево-йонни батерии трансмисия EVT. Автомобилът може да се движи само на електричество, само с двигател с вътрешното горене и в хибриден режим.

От компанията не разкриват други подробности за силовия агрегат, но уточняват, че средният разход на гориво е 1,4 л/100 км, а с едно зареждане на батериите и пълен резервоар пробегът е 700 км. Останалите данни ще бъдат съобщени на старта на автосалона в Пекин, започващ на 25 април.

Buick направи електрически хечбек с 595 км пробег

Батериите за хибрида ще се произвеждат в новото съвместно предприятие SAIC-GM Power Battery Development Center в Шанхай.
Що се касае за електрически Velite 6, официална информация също липсва, но според медиите в Китай той също е напълно готов за серийно производство. Неговият задвижващ агрегат и комплектът батерии ще осигуряват пробег от 595 км само с едно зареждане.

Снимки: Buick

Тагове: general motors biuck velte 6
0 от 500