IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW излъчва в интернет премиерата на прототипа за "Пайкс Пийк"

Представянето е в неделя в 18 часа българско време

VW излъчва в интернет премиерата на прототипа за

Volkswagen ще покаже в неделя електрическия прототип I.D. R Pikes Peak, с което компанията ще участва в най-известното планинско състезание в света – „Пайкс Пийк”. Представянето е от 18 часа българско време, ще се излъчва на живо в интернет и ще се състои на пистата във френския град Алес, където е роден Ромен Дюма – пилотът, който ще кара прототипа в „Пайкс Пийк”.

VW излъчва в интернет премиерата на прототипа за

Състезанието е на 24 юни, а целта на германците е победа при електромобилите и рекорд на трасето за автомобил с електрическо задвижване. Все още няма никакви технически данни за електрическия прототип, като от VW единствено са потвърдили, че той ще е със задвижване 4х4.

VW излъчва в интернет премиерата на прототипа за

I.D. R Pikes Peak е съвместен проект на подразделенията Volkswagen R и Volkswagen Motorsport, а от компанията изтече информация, че прототипът е получил „иновационни батерии”, но засега никой не е потвърдил или пояснил какво се крие зад това. Сега рекордът на трасето в Колорадо за електрически автомобили се държи от латвийския прототип Drive eO PP100 – 8.57,118 минути.

VW излъчва в интернет премиерата на прототипа за

Дюма има три победи в „Пайкс Пийк”, като е печелил и „24 часа на Льо Ман”, а най-доброто време, което досега е постигал в планинското състезание е 8.51,445 минути. Трасето на надпреварата е 20 километра, завоите са 156, а от няколко години цялото трасе е асфалтирано, което се отрази много добре на битките за рекорди в последните издания на „Пайкс Пийк”.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500