IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Mazda продължават да вярват на дизела

Според японците този тип двигатели са най-доброто решение за SUV-моделите

В Mazda продължават да вярват на дизела

След Mercedes-Benz и Porsche още един производител обяви, че вярва в бъдещето на дизеловите двигатели и ще продължи с тяхната разработка. Това е Mazda, където смятат да съсредоточат сериозни усилия в усъвършенстване на технологиите за дизеловите мотори.

В Mazda продължават да вярват на дизела

Президентът и изпълнителен директор на компанията за Европа – Джеф  Гайтън, заяви пред Auto Rai, че най-големият проблем пред компанията в момента е създаването на големи, но икономични всъдеходи.

„Именно такива автомобили се търсят от клиентите ни в момента, а дизеловият двигател е най-подходящият за тях. Той ще ни помогне да изпълним тази мисия, тъй като хората искат всъдеход с нисък разход на гориво, а това е възможно само с дизелов мотор”, обясни Гайтън.

Според топ-мениджъра, дизеловото гориво може да бъде чисто и мощно, а и разработката на такива двигатели носи много по-малки загуби отколкото хиридните системи. Гайтън е на мнение, че благодарение на новите технологии, дизеловите агрегати могат да бъдат не по-малко екологични от бензиновите.

Шефът на Mazda допълни, че компанията няма намерение да прави автомобил, по-малък от Mazda2. Според него, модел от клас А няма да донесе добри приходи, тъй като в момента се търсят коли от сегмент В и нагоре.

Снимка: Mazda

Тагове: mazda
0 от 500
  • #23
    0 rate up comment 2 rate down comment
    zoom in ( преди 5 години )
    Нали знаете, че САМО 15 от стотиците товарни кораби, които плават ВСЕКИ ден в света, замърсяват повече, отколкото ВСИЧКИ КОЛИ В СВЕТА взети заедно, за същия този ЕДИН ДЕН... 24 часа...Какви хибриди, какви $##$?%$ ?!?
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Смешния жълтур пък във всяка една кола я се е качвал, я е имал, я нещо друго.Смешееен, отивай на парада, може да си намериш мъж, че да ти спре интернета.
  • #21
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До хахахаха ( преди 5 години )
    Не всички.Има поне един, който не е кара тази кола и това е форумната ***.Той започна да пише глупости за високия разход без дори да се е качвал на CX-5.Аз лично не съм я имал никога, но съм се возил доста пъти и съм я карал няколко. Реалният разход е 6-6,5 средно с нормално каране. С галене на газта под 6 пада, а с настъпване може и 10 да стигне предполагам. Не е от най-икономичните, но за размерите и мощността си е доста добре този разход.
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    С опит ( преди 5 години )
    "Не ти завиждам...160 в CX-5 е доста неприятно изживяване."Защо, какво му е?
  • #19
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За големи и тежки коли (СУВ) засега дизела няма конглокенция. Просто силата му е да тегли маса и един бензинов двигател ще харчи като ламя което не е много екологично. За камионите да не говорим.
  • #18
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 5 години )
    BMW Х5 4.8i градско зимата 22 л/100 , на извънградско с 90-100 пада на 12. прави са германците и японците - голям СУВ само дизел
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Мургавелов ( преди 5 години )
    Да споделя малко информация за моето възрастно бмв 320, е36 на газ . Градско 18-20 газ , извън под 13 не пада с галене на *** , това е положението 1996 та година е .Лятото ми е горещо, зимата хладно , 4е малко бмв и парно не варвят ръка за ръка.
  • #16
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тодоре,Твоя Пасатор не го ли връща горивото ве?Малииии как са те прекарали. Ти не знаеш ли, че ВАГените връщат гориво?Тц,тц,тц...набутал си се... :)))А между др,гото да ти кажа същият пасат като твоя със същия двигател, но по-маломощната версия 150 коня при 140 дава разход 6,7. Твоя хем по-мощен хем по икономичен. Повярвах ти да знаеш!
  • #15
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Тодор ( преди 5 години )
    Моя пасат 2.0тди 170 коня , градско гори 8 нафта , а извън с 120-140км 5.5 , преди това имах 320Д (е46) БМВ , същия разход за 136 коня.Айде колеги отивам да пия 1-2 ракии с гръцка салата.
  • #14
    9 rate up comment 0 rate down comment
    ха-ха-ха ( преди 5 години )
    Явно вси4ки тук карат СХ-5 ....